24 Ώρες του Le Mans: 1-2 της Toyota στις κατατακτήριες (video)

Πέμπτη συνεχόμενη pole position και πρώτη στην εποχή των hypercar για την ιαπωνική εταιρεία

24 Ώρες του Le Mans: 1-2 της Toyota στις κατατακτήριες (video)

Πέμπτη συνεχόμενη pole position και πρώτη στην εποχή των hypercar για την ιαπωνική εταιρεία

Η Toyota Gazoo Racing θα έχει και τα δύο αυτοκίνητα της στην πρώτη σειρά της εκκίνησης στην 89ο αγώνα 24 Ωρών του Le Mans, αφού τα αυτοκίνητα της σημείωσαν τους δύο κορυφαίους χρόνους στην περίοδο Hyperpole.

Ο γύρος του Kamui Kobayashi σε 3 λεπτά και 23,9 δευτερόλεπτα με το #7 GR010 HYBRID που μοιράζεται με τους Mike Conway και José María López, εξασφάλισε την πρώτη pole position του μοντέλου και την πέμπτη διαδοχική για την ιαπωνική ομάδα στο Le Mans. Ο Brendon Hartley ήταν δεύτερος, μόλις 0,295 δευτερόλεπτα μακριά, με το #8 GR010 HYBRID που οδηγεί μαζί με τους Sébastien Buemi και Kazuki Nakajima

Μπορεί να μην φαίνεται στο αποτέλεσμα, αλλά η ομάδα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα, όταν στις δοκιμές, το αυτοκίνητο #8 με οδηγό τον Nakajima, χτύπησε τον προστατευτικό τοίχο, καταστρέφοντας το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Όμως οι μηχανικοί κατάφεραν να το επιδιορθώσουν και τελικά ο Brendon Hartley πήρε με αυτό τη δεύτερη θέση στην εκκίνηση του αγώνα.

Ο Kamui Kobayashi (GR010 HYBRID #7) δήλωσε: «Το να κερδίσεις την πρώτη pole position στην εποχή των Hypercar είναι υπέροχο. Ήρθαμε εδώ με το νέο μας GR010 HYBRID για πρώτη φορά και κάναμε συνεχώς προσαρμογές για να το βελτιώνουμε. Η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά για να προετοιμάσει ένα αυτοκίνητο» «Είχαμε κι άλλες pole position εδώ τα τελευταία χρόνια και δεν κερδίσαμε τον αγώνα, οπότε γνωρίζουμε ότι αυτή θέση δεν αποτελεί εγγύηση. Οι 24 ώρες είναι πολλές και χρειαζόμαστε πάντα λίγη τύχη».

Αντίστοιχα ο Brendon Hartley (GR010 HYBRID #8) είπε: «Πρώτα απ ‘όλα ήταν εκπληκτικό να οδηγείς το GR010 HYBRID με λίγα καύσιμα και νέα ελαστικά κατά τη δύση του ηλίου. Το αυτοκίνητο είχε υπέροχη αίσθηση και αξίζουν πολλά μπράβο στην ομάδα που το επιδιόρθωσε  τόσο καλά μετά τη μικρή στιγμή του Kazuki στις δοκιμές. Συγχαρητήρια στον Kamui που έκανε έναν φανταστικό γύρο.» «Δυστυχώς στον πιο γρήγορο γύρο μου έκανα λάθος. Ανέβασα δύο ταχύτητες σε κάποιο σημείο αντί για μια και έχασα λίγο χρόνο. Είχαμε σίγουρα την ευκαιρία να πάρουμε την pole position γιατί τα αυτοκίνητα ήταν ίσα. Υπάρχει μια μικρή απογοήτευση, αλλά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην πρώτη σειρά και χαίρομαι για το αυτοκίνητο#7.»

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!