Ο Sebastian Vettel θα δοκιμάσει το hypercar της Porsche

O 4 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, θα συμμετάσχει στο 36ωρο τεστ δοκιμών της Porsche στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τις 24 Ώρες του Le Mans.

Ο Sebastian Vettel θα δοκιμάσει το hypercar της Porsche

O 4 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, θα συμμετάσχει στο 36ωρο τεστ δοκιμών της Porsche στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τις 24 Ώρες του Le Mans.

O Γερμανός 4 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, θα δοκιμάσει το hypercar της Porsche σε δοκιμές προετοιμασίας για το θρυλικό αγώνα 24 Ωρών του Le Mans (15-16 Ιουνίου). O Vettel εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο γαλλικό αγώνα αντοχής με μία Porsche 963.

Έχοντας κερδίσει τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα αντοχής IMSA καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), στο Κατάρ, η εργοστασιακή ομάδα της Porsche Penske θα παρατάξει και τρίτο hypercar στις 24 Ώρες του Le Mans. Άλλες δύο 963 θα παρατάξει η πελατειακή ομάδα της Jota και άλλο ένα η Proton.

Η Porsche θα πραγματοποιήσει ένα 36ωρο τεστ δοκιμών στην πίστα του Aragon στην Ισπανία για την προετοιμασία της για το Le Mans, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Vettel. H Porsvhe δεν έχει αποφασίσει ακόμα την οδηγική σύνθεση για το τρίτο hypercar που θα παρατάξει στην πίστα της La Sarthe, πέραν από το Γάλλο Mathieu Jaminet.

O Vettel έχει προετοιμαστεί εντατικά για το τεστ, έχοντας κάνει εκτεταμένες δοκιμές στον προσομοιωτή της Porsche στο Mannheim. Εχθές (21 Μαρτίου), ο 36χρονος Πρωταθλητής πήρε την πρώτη του γεύση από την Porsche 963 σε ένα rollout στην πίστα του κέντρου έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής εταιρείας στο Weissach.

Στο τεστ του Aragon, το Vettel θα πλαισιώσουν οι εργοστασιακοί οδηγοί της Porsche, Matt Campbell, Michael Christensen, Frederic Makowiecki, Kevin Estre, Andre Lotterer και Laurens Vanthoor.

Ο Vettel δήλωσε: «Ανυπομονώ να δοκιμάσω την Porsche 963. Είχα ήδη την ευκαιρία να αποκτήσω μια αίσθηση του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ενός rollout στο Weissach. Πάντα παρακολουθούσα άλλες αγωνιστικές σειρές και η περιέργειά μου για τους αγώνες αντοχής με ενθάρρυνε να κάνω μια δοκιμή. Τώρα είμαι ενθουσιασμένος για το τεστ στο Aragon και ανυπομονώ να περάσω χρόνο πίσω από το τιμόνι».

«Σίγουρα θα χρειαστεί προσαρμογή και λίγος χρόνος για να συνηθίσω, αλλά όλοι στην ομάδα είναι πολύ ανοιχτοί και με βοηθούν. Θα είναι μια νέα εμπειρία για μένα. Στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει από αυτή την άποψη. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω σχέδια για το μέλλον».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!