IMSA-24 Ώρες Daytona: Νίκη της Porsche για 2,1 δλ.

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του θρυλικού αγώνα 24 Ωρών της Daytona, ο οποίος άνοιξε τη φετινή σεζόν του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Αντοχής IMSA και είδε την Porsche νικήτρια σε μία μεγάλη μονομαχία με την Cadillac.

Οι 24 Ώρες της Daytona αποτελούν ένα θρυλικό αγώνα, έναν από τους πιο σημαντικούς των ΗΠΑ, με μεγάλο γόητρο και για τους κατασκευαστές που συμμετέχουν στο θεσμό. Παραδοσιακά, ο αγώνας ανοίγει τη σεζόν του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Αντοχής IMSA. Στο φετινό αγώνα, η Porsche έδωσε μία σκληρή μάχη με την Cadillac.

Το πλήρωμα των Dane Cameron, Matt Campbell, Josef Newgarden και Felipe Nasr με την Porsche 963 #7 κατέκτησαν τη νίκη με διαφορά μόλις 2,1 δλ. από το πλήρωμα #31 της Cadillac με τους Pipo Derani, Jack Aitken και Tom Blomqvist. Με αυτή την επιτυχία, η ομάδα της Penske, που έχει αναλάβει την εργοστασιακή συμμετοχή της Porsche στο IMSA και το WEC, κέρδισε τις 24 Ώρες της Daytona για πρώτη φορά από το 1969, δηλαδή έπειτα από 55 χρόνια.

Ο αγώνας κατέληξε σε μία εκπληκτική μονομαχία στα τελευταία λεπτά. Ο Tom Blomqvist είχε περάσει επικεφαλής με το Cadillac V-Series.R, εμπρός από το Felipe Nasr (Porsche) με 72 λεπτά να απομένουν για το τέλος του αγώνα. O Βραζιλιάνος οδηγός της Porsche ανέφερε μεγάλους κραδασμούς στο πίσω μέρος και έχασε έδαφος, ενώ ο Blomqvist πίεζε τόσο πολύ, που είχε μία στιγμιαία απώλεια ελέγχου.

Στη συνέχεια, ο Βρετανός έφτασε την άλλη Porsche, για να της δώσει γύρο. Ο Mathieu Jaminet έπαιξε το ομαδικό παιχνίδι για την Penske Porsche και καθυστέρησε τον Blomqvist. Μία φωτιά σε ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας GTD οδήγησε σε επανεκκίνηση με μόλις 30 λεπτά να απομένουν.

Ο Nasr πέρασε μπροστά από τον Blomqvist στα τελευταία pit stop, καθώς χρειαζόταν λιγότερα καύσιμα και απέφυγε το πρόβλημα της Porsche που αργεί να φέρει τα ελαστικά της σε ιδανική θερμοκρασία, διότι ακολούθησαν κάποιοι γύροι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Όσο και αν πίεσε ο Blomqvist, δεν κατάφερε να περάσει μπροστά από το Nasr, που χάρισε τη νίκη στην Porsche. To βάθρο συμπλήρωσε το πλήρωμα #40 της Wayne Taylor Racing with Andretti, με τους Jordan Taylor, Louis Deletraz, Colton Herta και τον Πρωταθλητή του 2009 στην F1, Jenson Button, με ένα Acura ARX-06.

Το άλλο πλήρωμα της εργοστασιακής Porsche Penske βρέθηκε στην 4η θέση, ακολουθούμενο από άλλες δύο Porsche, των ιδιωτικών ομάδων Proton και JDC/Miller. Τα δύο πληρώματα της BMW αντιμετώπισαν προβλήματα και κατέληξαν στην 7η και 8η θέση, 13 και 15 γύρους πίσω, αντίστοιχα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!