F1: Ο Max Verstappen θα τοποθετήσει προσομοιωτή στο ιδιωτικό του τζετ

Ο δύο φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, σκοπεύει να εγκαταστήσει έναν προσομοιωτή στο ιδιωτικό του τζετ.

F1: Ο Max Verstappen θα τοποθετήσει προσομοιωτή στο ιδιωτικό του τζετ

Ο δύο φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, σκοπεύει να εγκαταστήσει έναν προσομοιωτή στο ιδιωτικό του τζετ.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, αποκάλυψε ότι ο Πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών στη Formula 1, Max Verstappen, σχεδιάζει να εγκαταστήσει έναν προσομοιωτή οδήγησης στην καμπίνα του ιδιωτικού του τζετ, ενός Dassault Falcon 900EX. Ως αφοσιωμένος gamer προσομοίωσης κορυφαίου επιπέδου, που αγωνίζεται στον εικονικό κόσμο με την ομάδα Team Redline, ο Verstappen περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου του στον προσωπικό του προσομοιωτή στο σπίτι του, όταν δεν αγωνίζεται.

Ο Atze Kerkhof, διευθυντής της Team Redline, έχει δηλώσει: «Ο προσομοιωτής του, μάλλον πρέπει να τον ρωτήσετε, αλλά μοιάζει με τον ιερό του χώρο στο σπίτι, κανείς δεν τον αγγίζει. Είναι το δικό του πράγμα και όταν έρχεται σπίτι, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εξασκείται». Είτε πρόκειται για την προετοιμασία για μια νέα πίστα, είτε για να μπει στο κλίμα πριν από ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, είτε απλά για να «παίξει» ανάμεσα στους αγώνες, ο προσομοιωτής αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον Ολλανδό, και σύντομα θα αξιοποιήσει στο έπακρο το χρόνο που ξοδεύει εν πτήσει.

Ο Helmut Marko δήλωσε: «Μέχρι και το ιδιωτικό του αεροπλάνο μετατράπηκε, έτσι ώστε να μπορεί στο μέλλον να πετάει χρησιμοποιώντας τον προσομοιωτή στον αέρα. Αλλά και αυτό είναι καλό, γιατί ο Max χρειάζεται αυτή την απόσπαση. Σε κάθε περίπτωση, δεν τον έβλαψε καθόλου όταν ήρθε η ώρα για τους δύο τίτλους του».

Ενώ σχεδόν όλοι οι οδηγοί της F1 κάνουν άφθονη χρήση ιδιωτικών τζετ μέσω εταιρειών τσάρτερ, όπως η GlobeAir, η VistaJet και η EMCJet, που είναι συμβεβλημένες με τις ομάδες τους, ο Verstappen είναι ο μόνος πιλότος στο grid που διαθέτει το δικό του τζετ. Ο Lewis Hamilton πούλησε το δικό του (Bombardier Challenger 605) πριν από αρκετά χρόνια, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα για τις οποίες είναι υπεύθυνος.

Ο Verstappen απέκτησε μεταχειρισμένο το 15ετίας Falcon 900EX το 2020. Η προσθήκη προσομοιωτή πιθανότατα θα κοστίσει στον Verstappen μερικές θέσεις επιβατών, άρα θα υπάρχει λιγότερος χώρος για καλεσμένους.

Max Verstappen

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!