F1: Ο Max Verstappen κατακρίνει το Virtual Le Mans

O Max Verstappen χαρακτήρισε τον εικονικό αγώνα 24 Ωρών του Le Mans «παράσταση κλόουν», καθώς τεχνικά προβλήματα του κόστισαν 90 λεπτά, ενώ βρισκόταν επικεφαλής.

F1: Ο Max Verstappen κατακρίνει το Virtual Le Mans

O Max Verstappen χαρακτήρισε τον εικονικό αγώνα 24 Ωρών του Le Mans «παράσταση κλόουν», καθώς τεχνικά προβλήματα του κόστισαν 90 λεπτά, ενώ βρισκόταν επικεφαλής.

Ο Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen συμμετείχε στον εικονικό αγώνα 24 Ωρών του Le Mans αυτό το Σαββατοκύριακο με την Team Redline, μαζί με τους Jeffrey Rietveld, Luke Browning και Diogo Pinto. Η ομάδα είχε καταλάβει την πρωτοπορία, την οποία διατηρούσαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες, έως ότου προβλήματα σύνδεσης με τον κεντρικό διακομιστή (server) των διοργανωτών τους έθεσε εκτός μάχης για τη νίκη.

Μέχρι να αποκατασταθεί η σύνδεση, η Team Redline είχε χάσει 90 λεπτά και είχε πέσει στη 17η θέση. Μιάμιση ώρα αργότερα, η ομάδα αντιμετώπισε περαιτέρω προβλήματα. Ο αγώνας, που διεξήχθη στην πλατφόρμα rFactor 2 της Motorsport Games, είχε επίσης διακοπεί πολλές φορές το Σάββατο, με τους διοργανωτές να υποπτεύονται παραβίαση της ασφάλειας των διακομιστών τους.

Αφότου απορρίφθηκε το αίτημα της Team Redline να της δοθούν πίσω οι χαμένοι γύροι, ο Max Verstappen αποχώρησε από τον αγώνα, εκνευρισμένος και απογοητευμένος από όσα είχαν συμβεί: «Δεν μπορούν να ελέγξουν ούτε το ίδιο τους το παιχνίδι. Είναι ήδη η τρίτη φορά που μου συμβαίνει αυτό, να αποσυνδέεται το παιχνίδι ενώ κάνω αυτόν τον αγώνα. Είναι επίσης η τελευταία φορά που συμμετέχω, γιατί ποιο είναι το νόημα;»

«Προετοιμάζεσαι πέντε μήνες για να προσπαθήσεις να κατακτήσεις αυτό το πρωτάθλημα, είσαι επικεφαλής, προσπαθείς να κερδίσεις αυτόν τον αγώνα για τον οποίο προετοιμάζεσαι εδώ και δύο μήνες, και αυτοί το χειρίζονται έτσι. Υπήρξαν δύο κόκκινες σημαίες, ακύρωσαν τη βροχή, επειδή ίσως αυτό είναι ήδη μια μεγάλη επιρροή, και ο κόσμος εξακολουθεί να αποσυνδέεται».

Max Verstappen

«Σε ένα σημείο συνέβη και σε εμάς, και απλά δεν το αντιμετωπίζουν, επειδή χρειάζονται ακόμα περισσότερους ανθρώπους να αποσυνδέονται. Ειλικρινά, είναι αστείο. Δεν μπορείτε να το αποκαλείτε αυτό αγώνα. Είναι μια παράσταση κλόουν. Για αυτό είναι καλύτερα να αποσυρθεί το αυτοκίνητο».

Εντέλει, η άλλη ομάδα οδηγών της Team Redline, με τους Felix Rosenqvist, Felipe Drugovich, Luke Bennett και Chris Lulham κατέκτησε τη νίκη στον 24ωρο αγώνα. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Max Verstappen δεν θα επιστρέψει στο Virtual Le Mans.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!