F1: H Williams θα αποκαλύψει το χρωματισμό της στις 6/2

Η Williams ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση της σεζόν της στις 6 Φεβρουαρίου, αποκαλύπτοντας το χρωματισμό της για τη νέα σεζόν, αλλά όχι το καινούργιο μονοθέσιό της.

F1: H Williams θα αποκαλύψει το χρωματισμό της στις 6/2

Η Williams ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση της σεζόν της στις 6 Φεβρουαρίου, αποκαλύπτοντας το χρωματισμό της για τη νέα σεζόν, αλλά όχι το καινούργιο μονοθέσιό της.

Στις 6 Φεβρουαρίου, 16:00 ώρα Ελλάδας, η Williams θα παρουσιάσει τα χρώματα με τα οποία θα αγωνίζεται στη φετινή σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. Ωστόσο, η ομάδα δεν θα αποκαλύψει το καινούργιο της μονοθέσιο, το οποίο θα δούμε σίγουρα στο μοναδικό τεστ χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στο Sakhir μεταξύ 23 και 25 Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά την οδηγική σύνθεση της Williams, τον Alex Albon, που εντυπωσίασε πέρυσι με τις εμφανίσεις του και υπέγραψε καινούργια πολυετή συμφωνία με την ομάδα, θα πλαισιώσει φέτος ο 22 ετών πρωτοεμφανιζόμενο Αμερικανός Logan Sargeant, ο οποίος έρχεται από τη Formula 2. H Williams δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποιος θα είναι ο καινούργιος επικεφαλής της ομάδας που θα αντικαταστήσει τον Γερμανό Jost Capito, ενώ κενή παραμένει ακόμα και η θέση του τεχνικού διευθυντή, έπειτα από την έξοδο του Francois-Xavier Demaison.

Σαφής φετινός στόχος για την ομάδα του Grove είναι να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Όπως έχει δηλώσει ο Albon, οι περιορισμοί του περυσινού μονοθεσίου «είναι πραγματικά ξεκάθαροι, όσον αφορά τα σχόλια των οδηγών, αυτά που βλέπουμε σε κάποια από τα δεδομένα του GPS: χάνουμε σε ορισμένες στροφές, είναι αρκετά προφανείς οι τομείς στους οποίους πρέπει να δουλέψουμε. Το να το πετύχουμε αυτό όμως, είναι προφανώς άλλο πράγμα».

«Νομίζω ότι ήταν ένα χαρακτηριστικό του μονοθεσίου ήδη πριν από φέτος, το 2017, το 2016, υπήρχαν ήδη σημάδια αυτού του είδους ισορροπίας πρόσφυσης και έτσι, υπάρχει προφανώς μεγάλη εστίαση στην προσπάθεια να τα εξομαλύνουμε. Έτσι, πρέπει να εξετάσουμε κάθε τομέα, δεν μπορείς να ρίξεις την ευθύνη σε μία πλευρά της ομάδας. Πρέπει πραγματικά να εξετάσουμε κάθε μικρή λεπτομέρεια της απόδοσης και να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε το μονοθέσιο».

«Στη συνέχεια να εξετάσουμε το συσχετισμό (με τα δεδομένα της αεροδυναμικής σήραγγας) και να δούμε αν όλα πάνε καλά. Επειδή αισθάνομαι ότι το μονοθέσιό μας έχει κάποια καλά χαρακτηριστικά μέσα του, και ταυτόχρονα, σίγουρα αισθάνομαι ότι υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που μας περιορίζουν αρκετά».

«Αν μπορούσαμε να το ξεπεράσουμε αυτό, θα κάναμε μεγάλα βήματα προς τα εμπρός, όχι μόνο προσθέτοντας αρνητική άντωση, αλλά και καλή ισορροπία, κερδίζοντας χρόνο στο γύρο. Εκεί είναι που βλέπεις, όπως είπα και πριν, αυτό το είδος της χαρακτηριστικής πλευράς του μονοθεσίου μας».

«Φαίνεται ότι είμαστε πολύ καλοί σε ορισμένες πίστες, όχι πολύ καλοί σε άλλες, και αν μπορέσουμε να βρούμε αυτούς τομείς και να βάλουμε τα σωστά χαρακτηριστικά στο μονοθέσιο, καθώς γενικά ξέρουμε τι χρειαζόμαστε, θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη συνοχή και επίσης να έχουμε μια καλύτερη πλατφόρμα για να χτίσουμε πάνω σε αυτήν».

«Διότι μόλις βρεις τη σωστή ισορροπία στις στροφές, σε όλους τους διαφορετικούς τύπους, ανεξαρτήτως ταχύτητας, τότε είναι που μπορείς πραγματικά να αρχίσεις να έχεις αυτή τη φιλοσοφία και να αρχίσεις να χτίζεις πάνω σε αυτήν».

Ημερομηνίες παρουσιάσεων μονοθεσίων F1 για το 2023

06 Φεβρουαρίου: Williams (χρωματισμός)
11 Φεβρουαρίου: AlphaTauri (χρωματισμός)
13 Φεβρουαρίου: Aston MartinMcLaren
14 Φεβρουαρίου: Ferrari
16 Φεβρουαρίου: Alpine

F1 - Alex Albon (Williams), GP Άμπου Ντάμπι 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!