F1: Οι Jost Capito και FX Demaison αποχωρούν από τη Williams

H ομάδα της Williams ανακοίνωσε ότι ο CEO και πρόεδρος της ομάδας της, Jost Capito, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της, Francois-Xavier Demaison θα αποχωρήσουν από την ομάδα.

F1: Οι Jost Capito και FX Demaison αποχωρούν από τη Williams

H ομάδα της Williams ανακοίνωσε ότι ο CEO και πρόεδρος της ομάδας της, Jost Capito, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της, Francois-Xavier Demaison θα αποχωρήσουν από την ομάδα.

Σε μία απρόσμενη ανακοίνωση, η Williams, η πάλαι ποτέ κραταιά βρετανική ομάδα της Formula 1, έκανε επίσημη την αποχώρηση των δύο κεντρικών πυλώνων της διοίκησής της: του CEO και προέδρου της, Jost Capito καθώς και του τεχνικού της διευθυντή, Francois-Xavier Demaison. H Williams ανέφερε ότι θα ανακοινώσει τον καινούργιο επικεφαλής της ομάδας της εν ευθέτω χρόνω.

Ο Γερμανός Jost Capito, πρώην επικεφαλής του προγράμματος WRC της Volkswagen ανέλαβε την ομάδα της Williams πριν από δύο χρόνια, αφότου η αμερικανική εταιρεία Dorilton Capital την αγόρασε από την οικογένεια του ιδρυτή της, Frank Williams. Ο Capito είχε φέρει στην ομάδα και τον Γάλλο FX Demaison, ως τεχνικό διευθυντή, καθώς ήταν στενός συνεργάτης του στην ομάδα της VW.

Ο Jost Capito δήλωσε: «Ήταν τεράστιο προνόμιο να ηγηθώ της Williams τις τελευταίες δύο σεζόν και να θέσω τα θεμέλια για την ανάκαμψη αυτής της σπουδαίας ομάδας. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω την ομάδα καθώς συνεχίζει την πορεία της προς τη μελλοντική επιτυχία».

Ο Matthew Savage, πρόεδρος της Dorilton Capital, δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Jost για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του καθώς ξεκινήσαμε μια σημαντική διαδικασία μετασχηματισμού για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της αναγέννησης της Williams».

«Είμαστε ευγνώμονες που ο Jost ανέβαλε την προγραμματισμένη συνταξιοδότησή του για να αναλάβει αυτή την πρόκληση και τώρα θα παραδώσει τα ηνία για το επόμενο μέρος αυτής της σταδιακής διαδικασίας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον FX για τη συνεισφορά του και να του ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

H Williams θα παρατάξει στο Πρωτάθλημα του 2023 τους Alex Albon και Logan Sargeant, με τον -σύντομα 22 ετών- Αμερικανό να προάγεται από τη Formula 2, για να κάνει το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πλαισιώνοντας τον Ταϊλανδό που έχει γίνει ο ηγέτης του Grove ήδη από φέτος, παρότι ήταν η πρώτη του σεζόν εκεί, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας από την αγωνιστική δράση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!