H Nissan αγόρασε την ομάδα Formula E e.dams

H ιαπωνική εταιρεία απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του λειτουργικού τμήματος της e.dams, της ομάδας Formula E που έχει αναλάβει τη συμμετοχή της στο θεσμό.

H Nissan αγόρασε την ομάδα Formula E e.dams

H ιαπωνική εταιρεία απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του λειτουργικού τμήματος της e.dams, της ομάδας Formula E που έχει αναλάβει τη συμμετοχή της στο θεσμό.

Με αυτό τον τρόπο, η Nissan δείχνει τη δέσμευσή της στη Formula E, ενόψει της έλευσης των κανονισμών Gen3, που θα διέπουν το ηλεκτρικό μονοθέσιο τρίτης γενιάς του θεσμού. H e.dams είναι το παράρτημα για τη Formula E της γαλλικής ομάδας DAMS (που αγωνίζεται και στο Πρωτάθλημα Formula 2) και συμμετέχει στο θεσμό από τη δημιουργία του το 2014, έχοντας κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα Ομάδων και ένα Οδηγών, με την όνομα της Renault. Από τη σεζόν 2018-2019 αγωνίζεται υπό την ονομασία της Nissan.

Έπειτα από τον θάνατο του Jean-Paul Driot, ιδρυτή της βασιζόμενης στο Le Mans της Γαλλίας DAMS τον Αύγουστο του 2019 οι γιοί του, Olivier και Gregory, πήραν τον έλεγχο της ομάδας, αλλά στις αρχές του φετινού έτους την πούλησαν στον Γάλλο πρώην οδηγό της F1, Charles Pic την ομάδα της Formula 2. Τα δύο αδέρφια συνέχιζαν να διατηρούν τον έλεγχο της e.dams, αλλά τώρα η Nissan αγόρασε την ομάδα, ενόψει της έλευσης των κανονισμών Gen3 την επόμενη σεζόν (2022-2023).

O διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Ashwani Gupta, δήλωσε: «Καθώς αποφασίσαμε να επενδύσουμε στη Gen3, θέλαμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο κάθε τομέα της Formula E, συμπεριλαμβανομένου του κινητήριου συνόλου, αλλά και της αγωνιστικής ομάδας. Αυτό το εγχείρημα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Nissan. Από πλευράς επενδύσεων, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και ικανοί να την πραγματοποιήσουμε. Το τμήμα έρευνας και εξέλιξης παραμένει στη Γαλλία. Ωστόσο, έχουμε ήδη στείλει πολλούς μηχανικούς από την Ιαπωνία στη Γαλλία για να εργαστούν σε αυτό το εγχείρημα. Πλέον, οι ομάδες της Ιαπωνίας και της Γαλλίας συνεργάζονται με σκοπό τη μεταφορά αυτής της τεχνογνωσίας από τη μία στην άλλη».

Ο γενικός μάνατζερ της ομάδας Formula E της Nissan, Tommaso Volpe, θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της e.dams. O Ιταλός δήλωσε: «Προς το παρόν, το μονοθέσιο εξελίσσεται εντός του πλαισίου του ομίλου (Renault-Nissan-Mitsubishi) και η ομάδα αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία. Αλλά από τη στιγμή που η ομάδα ανήκει στη Nissan, μπορούμε να ενώσουμε όλες τις δραστηριότητες. Αν κοιτάξετε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στη Formula E, τείνουν να έχουν το τμήμα εξέλιξης του αυτοκινήτου και την αγωνιστική ομάδα υπό την ίδια στέγη». Ο Volpe αντικατέστησε στην e.dams το πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Francois Sicard, ο οποίος θα προσχωρήσει στη FIA ως αγωνιστικός διευθυντής του τμήματος μονοθεσίων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!