Η Nissan ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη

Ένα σημαντικό ορόσημα για την ιαπωνική μάρκα, με προεξέχον μοντέλο το Leaf

Η Nissan ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη

Ένα σημαντικό ορόσημα για την ιαπωνική μάρκα, με προεξέχον μοντέλο το Leaf

Καθώς η αυτοκίνηση αλλάζει και εξηλεκτρίζεται με γοργούς ρυθμούς, η Nissan κατακτά ένα ορόσημο στη δέσμευσή της για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας. To επιβατικό Leaf ξεπέρασε τις 208.000 πωλήσεις και το βαν e-NV200 τις 42.000 στην Ευρώπη.

«Κάθε λαμπρή ιδέα ξεκινά με μια σπίθα. Όπως το Nissan LEAF πυροδότησε τη γέννηση των σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων όταν παρουσιάστηκε το 2010, σήμερα συνεχίζει να φέρνει καινοτόμες τεχνολογίες και προηγμένα κινητήρια σύνολα μηδενικών εκπομπών στους αυτοκινητιστές σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πραγματικότητα αυτή την λαμπρή ιδέα», δήλωσε ο Leon Dorssers, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Nissan AMIEO.

Η Emmanuelle Serazin, Διευθύντρια Εταιρικών Πωλήσεων & LCV στην Ευρώπη, δήλωσε: «Το Nissan e-NV200 έχει φέρει την ηλεκτρική επανάσταση στον κόσμο των LCVs. Προσφέρει την τέλεια ισορροπία βιωσιμότητας, πρακτικότητας, ευκολίας και χαμηλού κόστους ιδιοκτησίας και προσβλέπουμε σε νέο κεφάλαιο στη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση, με ένα νέο ηλεκτροκίνητο Van που θα έρθει σύντομα.»

Η Nissan έχει επεκτείνει και εξελίξει την γκάμα της στα δύο μοντέλα για να καλύψει τις ανάγκες τόσο ιδιωτών όσο και εταιρικών πελατών. Από την έξυπνη τεχνολογία του LEAF e+, έως την αποτελεσματικότητα του e-NV200, κάθε όχημα έχει βελτιστοποιηθεί για να εκπληρώσει το όραμα της εταιρίας για ένα βιώσιμο μέλλον.

Το Leaf εισήγαγε τεχνολογίες όπως το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPILOT και το e-Pedal, για οδήγηση με ένα πεντάλ. Από την πλευρά του, το e-NV200 προσφέρει τα οφέλη της κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές ρύπων, τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους ιδιώτες. Εξοπλισμένο με ένα αποδοτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 40kWh, χωρητικότητα φορτίου έως 4,2 m3 και χαμηλό λειτουργικό κόστος, το e-NV200 είναι ένα ευέλικτο εργαλείο για εμπορικούς στόλους.

Ariya, το νέο ηλεκτρικό SUV της Nissan

Παράλληλα, το πολυλειτουργικό e-NV200 Evalia αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες ή και τους ιδιώτες που επιθυμούν να μετακινούν επιβάτες. Χάρη στο προσαρμόσιμο εσωτερικό του και τις διαθέσιμες επιλογές πέντε και επτά θέσεων το μοντέλο είναι μια καλή επιλογή για ταξί και συναφείς μεταφορικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσής της για ηλεκτρική κινητικότητα και ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα την δημιουργία ενός εμβληματικού κόμβου ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το EV36Zero είναι το πρώτο παγκόσμιο οικοσύστημα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο καθιερώνει το σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιταχύνοντας το ταξίδι της Nissan προς την ανθρακική ουδετερότητα, αυτό το μεγαλόπνοο έργο συγκεντρώνει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών, με επίκεντρο το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, για να επιταχύνει τη μετάβαση προς την ουδετερότητα του άνθρακα. Με βάση την τεχνογνωσία της στα crossover μοντέλα και την ηλεκτροκίνηση, η Nissan επιβεβαίωσε και τη δημιουργία ενός νέου, αμιγώς ηλεκτρικού, crossover. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Sunderland και θα διαθέτει το στυλ, την αποδοτικότητα και την τεχνολογία μπαταρίας της επόμενης γενιάς, καθιστώντας ακόμη πιο προσιτή τη μετάβαση στην ηλεκτρική οδήγηση. Επιπλέον, η μελλοντική γκάμα μικρών φορτηγών της Nissan θα κατασκευαστεί στο Maubeuge της Γαλλίας και θα περιλαμβάνει επιλογές τόσο με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!