Στο… Grand Prix του Μονακό το Nissan Ariya

Το ηλεκτρικό crossover επισκέφθηκε το δημοφιλές σιρκουί πόλης

Στο… Grand Prix του Μονακό το Nissan Ariya

Το ηλεκτρικό crossover επισκέφθηκε το δημοφιλές σιρκουί πόλης

Την πρώτη του δημόσια παρουσία σε ευρωπαϊκούς δρόμους έκανε το Ariya, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό Nissan μετά το Leaf. Εκμεταλλευόμενη την παρουσία της στο e-Prix του Μονακό στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Formula E, η Nissan φωτογράφισε το Ariya στο σιρκουί του Πριγκιπάτου.

Το Ariya θα είναι διαθέσιμο σε 5 εκδόσεις στην Ευρώπη, δύο προσθιοκίνητες και τρεις τετρακίνητες, εφοδιασμένες με το σύστημα e-4ORCE και δύο ηλεκτροκινητήρες (με ισχύ έως 394 ίππους). Η βασική μπαταρία είναι χωρητικότητας 63 kWh, ενώ η μεγάλη των 87 kWh προσφέρει αυτονομία έως 500 χλμ.

Στην Ελλάδα το νέο Qashqai: Δείτε τιμές και εξοπλισμό

Ανάλογα με το αν ο οδηγός επιθυμεί μεγαλύτερη αυτονομία ή επιδόσεις, έχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία προγράμματα (Standard, Sport, ECO), ενώ στο τετρακίνητο Ariya έχει στη διάθεσή του ένα επιπλέον (Snow). Και βέβαια από τον εξοπλισμό του δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPILOT, που διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας, έχει λειτουργία stop-and-go στον αυτοκινητόδρομο και διατηρεί σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!