F1: Η προετοιμασία της Mercedes για το GP Λας Βέγκας

Δείτε σε αυτό το βίντεο του ανθρώπους της ομάδας της Mercedes να εξηγούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κατά την προετοιμασία για τον καινούργιο αγώνα της Formula 1, το GP Λας Βέγκας αυτού του Σαββατοκύριακου.

Η Formula 1 θέλει να κάνει το Grand Prix Λας Βέγκας το κόσμημα του Πρωταθλήματος με λαμπερές εκδηλώσεις και φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. Ο αγώνας στην έρημο της Νεβάδας των ΗΠΑ αποτελεί πρόκληση για τις ομάδες σε όλα τα επίπεδα: τεχνικά, από άποψη προετοιμασίας, μάρκετινγκ και logistics. Σε αυτό το βίντεο, η Mercedes αποκαλύπτει τα μυστικά της προετοιμασίας της για το αγωνιστικό τριήμερο του GP Λας Βέγκας.

«Ο αγώνας του Λας Βέγκας αποτελεί ένα τεράστιο εγχείρημα», δηλώνει η Victoria Johnson, διευθύντρια λειτουργιών μάρκετινγκ της Mercedes. «Αυτό ισχύει τόσο εντός όσο και εκτός πίστας για την ομάδα. Πρόκειται για ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα στην ιστορία του αθλήματος και θα παρουσιάσει μοναδικές προκλήσεις».

«Όσον αφορά τον προγραμματισμό, χρειάζεται περίπου ένας χρόνος για να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας όπως το Λας Βέγκας», συνεχίζει η Johnson. Grand Prix όπως αυτό, και το Μαϊάμι, «μας έχουν δώσει νέες ευκαιρίες μάρκετινγκ και νέο κοινό για να αξιοποιήσουμε. Η ομάδα έχει επενδύσει τεράστια ποσά και στους δύο αυτούς αγώνες». Αυτό περιλαμβάνει έναν τριώροφο χώρο φιλοξενίας της Mercedes με θέα στην πίστα που ονομάζεται «Vegas Club».

Για την ομάδα που επικεντρώνεται στη λειτουργία των μονοθεσίων, το Λας Βέγκας θα είναι εξίσου απαιτητικό. «Η θερμοκρασία πρόκειται να πέσει στους 4-5 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο για έναν αγώνα F1», εξηγεί ο αθλητικός διευθυντής της Mercedes, Ron Meadows. Ο Riccardo Musconi, επικεφαλής απόδοσης στην πίστα της Mercedes, προσθέτει: «Μια άλλη πρόκληση θα είναι η ζώνη ώρας. Θα δουλέψουμε με βάση το πρόγραμμα της Suzuka, δηλαδή με τις ώρες του ιαπωνικού Grand Prix, αλλά στις ΗΠΑ. Οι άνθρωποι στο εργοστάσιο θα πηγαίνουν στη δουλειά στις 2 το πρωί».

Υπάρχουν και άλλοι, τεχνικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. O Musconi εξηγεί: «Το Λας Βέγκας θα είναι μια πίστα με υψηλές μέσες ωριαίες ταχύτητες, οπότε το αεροδυναμικά παραγόμενο φορτίο θα είναι παρόμοιο με το Spa ή τη Monza. Ο πρώτος βασικός παράγοντας στο Λας Βέγκας θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και η λειτουργία των ελαστικών. Αυτό το πρόβλημα έχει δύο παράγοντες».

F1 - GP Λας Βέγκας 2023

«Περιμένουμε θερμοκρασίες σε μονοψήφιο αριθμό αυτή την εποχή λόγω του γεγονότος ότι θα αγωνιστούμε τη νύχτα. Το δεύτερο πράγμα είναι η επιφάνεια του ασφαλτοτάπητα, που θα είναι ολοκαίνουργια και δεν ξέρουμε ακριβώς αυτή τη στιγμή πώς θα είναι η άσφαλτος. Κανείς δεν θα ξέρει μέχρι να βγούμε στην πίστα. Νομίζω ότι αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο του Σαββατοκύριακου».

«Υπάρχουν διδάγματα από κάθε φορά που πηγαίνουμε σε μία νέα πίστα. Συνήθως, όλα έχουν να κάνουν με την επιφάνεια του ασφαλτοτάπητα, τον τύπο της ασφάλτου, και να δούμε πώς θα είναι τα επίπεδα πρόσφυσης. Προσπαθούμε, αν είναι δυνατόν, να προγραμματίζουμε εκ των προτέρων και να μη δημιουργούμε λανθασμένες προσδοκίες βγαίνοντας στην πίστα σε διαφορετικές περιόδους από τους ανταγωνιστές μας».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!