IndyCar – St. Petersburg: Επεισοδιακή πρεμιέρα

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον επεισοδιακό και συναρπαστικό εναρκτήριο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος IndyCar, όπου επικράτησε ο Σουηδός Marcus Ericsson.

Το αμερικανικό Πρωτάθλημα μονοθεσίων IndyCar, ξεκίνησε όπως κάνει παραδοσιακά με τον αγώνα στο σιρκουί πόλης του St. Petersburg. H σεζόν ξεκίνησε με καραμπόλα στον πρώτο γύρο, στην οποία ενεπλάκησαν 4 μονοθέσια, μεταξύ τους και ο Helio Castroneves, με τον μονοθέσιο του Devlin De Francesco να απογειώνεται.

Ο Γάλλος poleman Romain Grosjean παρέμεινε επικεφαλής, εμπρός από τον team-mate του στην Andretti, Colton Herta, που στη συνέχεια έχασε αρκετές θέσεις. Λίγο πριν από το μέσο του αγώνα, άλλη μια μικρή καραμπόλα απογείωσε το μονοθέσιο του Kyke Kirkwood σε μία ημέρα που δεν πήγαινε καλά για την ομάδας της Andretti, και θα γινόταν χειρότερη, καθώς έχασε και τον Herta λίγο αργότερα, έπειτα από επαφή με τον περυσινό Αυστραλό Πρωταθλητή, Will Power.

Έπειτα από τον πρώτο γύρο pit stop, o Scott McLaughlin είχε τεθεί επικεφαλής και στην έξοδό του από τα pits έπειτα από τη δεύτερη επίσκεψή του στα pits, ο Νεοζηλανδός βρέθηκε δίπλα από τον Grosjean, ο οποίος είχε πιο ζεστά ελαστικά. Ο McLaughlin προσπάθησε να υπερασπιστεί την πρωτοπορία, αλλά έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του στην προσέγγιση της 4ης στροφής, χτύπησε την Andretti του Γάλλου και αμφότεροι κατέληξαν στις μπαριέρες.

Με αυτό τον τρόπο ο Grosjean αποχαιρέτισε το όνειρο της πρώτης του νίκης στο IndyCar. Αυτό άφησε επικεφαλής τον Pato O’Ward με τη McLaren, εμπρός από τους Marcus Ericsson, Scott Dixon και Alex Palou. Ο Σουηδός νικητής του περυσινού αγώνα 500 Μιλίων της Ινδιανάπολης πίεζε συνεχώς τον O’Ward.

O Μεξικανός οδηγός της McLaren κατάφερε να διατηρήσει πίσω του τον Σουηδό, έως τον 4ο γύρο πριν από την καρό σημαία, όταν το plenum του κινητήρα της McLaren του O’Ward δυσλειτούργησε στιγμιαία και επέτρεψε στον Ericsson να περάσει επικεφαλής, για να κερδίσει τον αγώνα και να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Ο O’Ward κατάφερε να διατηρήσει πίσω του έως τον τερματισμό τον 6 φορές Πρωταθλητή Scott Dixon.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!