12 Ώρες Bathurst: Θρίαμβος της Mercedes

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη φετινή έκδοση του πιο διάσημου αγώνα αντοχής της Ωκεανίας, τις 12 Ώρες του Bathurst, όπου SunEnergy1 Racing Mercedes υπερασπίστηκε επιτυχώς την περυσινή της νίκη.

Το πλήρωμα #75 της SunEnergy1 Racing Mercedes με οδηγούς τους Kenny Habul, Jules Gounon και Luca Stolz κατέκτησε τη νίκη στις 12 Ώρες του Bathurst, παρά το γεγονός ότι ο έτερος οδηγός της γερμανικής μάρκας, Maro Engel προκάλεσε τετ-α-κέ του Gounon την τελευταία ώρα του αγώνα.

Μόλις μια εβδομάδα αφότου μοιράστηκαν τη νίκη στις 24 Ώρες της Daytona, ο Engel και ο Gounon έγιναν άσπονδοι αντίπαλοι στα τελευταία στάδια του αγώνα στο Bathurst. Ο Engel και το πλήρωμά του (Mikael Grenier, Raffaele Marciello) με τη Mercedes #999 της GruppeM είχαν εισέλθει στα τελευταία στάδια του αγώνα επικεφαλής, έως ότου ένα modem, το οποίο παρείχε η ίδια η διοργάνωση, έπαθε βλάβη.

Η αντικατάσταση της μονάδας σήμαινε ένα μεγαλύτερο σε διάρκεια τελικό pit stop, το οποίο άνοιξε την πόρτα στον Gounon να περάσει κρυφά στην πρωτοπορία. Η απελπισμένη προσπάθεια του Engel να επιστρέψει στην πρώτη θέση, είχε ως αποτέλεσμα οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της Mercedes να συγκρουστούν στη στροφή The Chase 45 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.

Ο Engel τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης από το pit lane, γεγονός που άφησε τον Gounon επικεφαλής, με το Γάλλο στη συνέχεια να αντιμετωπίζει την επίθεση του Matt Campbell της Porsche #912 (μαζί με τους Mathieu Jaminet και Thomas Preining) και έναν του Engel, που προσπάθησε να επιστρέψει στη μάχη για τη νίκη. Ωστόσο, ο Gounon αντιστάθηκε σθεναρά για να δει πρώτος την καρό σημαία για 3η συνεχόμενη φορά, έχοντας κερδίσει και τον αγώνα του 2020 με Bentley. H Porsche #912 βρέθηκε μεταξύ των δύο πληρωμάτων της Mercedes.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!