IndyCar – Portland: Λίγο πριν το φινάλε

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον προτελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν του IndyCar, όπου ο Scott McLaughlin κατέκτησε την 3η του νίκη στο θεσμό και παρέμεινε στη μάχη του τίτλου.

Ο 29χρονος Νεοζηλανδός Scott McLaughlin, οδηγός της Penske, διατήρησε ζωντανές τις -μικρές είναι η αλήθεια- ελπίδες του για τον φετινό τίτλο του IndyCar, του Πρωταθλήματος μονοθεσίων των ΗΠΑ, κυριαρχώντας στον προτελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν, που διεξήχθη στο Portland. O McLaughlin κατέκτησε την pole position και έχασε την πρωτοπορία μόνο για 6 από τους 110 συνολικά γύρους του αγώνα, κατά τη διάρκεια των pit stop.

Στην καρό σημαία τον ακολούθησε ο team-mate του και επικεφαλής της βαθμολογίας Will Power. Ο 41 ετών Αυστραλός Πρωταθλητής του 2014 κατάφερε με αυτό το αποτέλεσμα να επεκτείνει τη βαθμολογική διαφορά του από τον Josef Newgarden (Πρωταθλητής 2017, 2019) από 3 σε 20 βαθμούς. Στην 2η θέση της βαθμολογίας ισοβαθμεί με τον Newgarden ο 42χρονος 6 φορές Πρωταθλητής Scott Dixon, ο οποίος στο Portland ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, έχοντας εκκινήσει από τη 16η θέση.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα έπειτα από κίτρινη σημαία πλήρους μήκους πίστας, μόλις 20 γύρους πριν από το τέλος, ο Dixon κατάφερε να περάσει ουσιαστικά από την 6η στην 3η θέση, προσπερνώντας στην 1η στροφή τους Newgarden και Alex Rossi. Προσπάθησε επίσης να επωφεληθεί από την καθυστέρηση του Pato O’Ward, ο οποίος είχε βουτήξει στην εσωτερική του Power για να του αποσπάσει την 2η θέση κίνηση που κατέληξε σε σύγκρουση μεταξύ τους. Ο Μεξικανός, με πληγωμένο μονοθέσιο, μπλόκαρε τον Dixon και αναγκάστηκε να του παραχωρήσει λίγο αργότερα την 3η θέση.

Πέντε οδηγοί θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο φινάλε της φετινής σεζόν στο Monterey, συμπεριλαμβανομένου του Σουηδού νικητή των 500 Μιλίων της Ινδιανάπολης, Marcus Ericsson, ο οποίος όντας 39 βαθμούς πίσω από τον Power έχει ελάχιστες ελπίδες, όπως και ο McLaughlin (41 βαθμούς πίσω). Από τη μάχη του τίτλου αποκλείστηκαν μαθηματικά ο Ισπανός περυσινός Πρωταθλητής Alex Palou και ο Μεξικανός οδηγός της Arrow SP McLaren Pato O’Ward, 3ος στην τελική βαθμολογία το 2021.

IndyCar - Scott McLaughlin, Grand Prix of Portland 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!