IndyCar – Ινδιανάπολη: Ο Alex Rossi επέστρεψε στις νίκες

Δείτε πως ο Alex Rossi κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο IndyCar από το 2019 στο δεύτερο αγώνα της φετινής σεζόν στην εσωτερική χάραξη της πίστας της Ινδιανάπολης.

O 13oς από τους 17 γύρους της φετινής σεζόν του IndyCar, του Πρωταθλήματος μονοθεσίων των ΗΠΑ διεξήχθη στην εσωτερική χάραξη της πίστας της Ινδιανάπολης, στην οποία ομάδες και οδηγοί αγωνίστηκαν για δεύτερη φορά φέτος.

O Alex Rossi (οδηγός της Andretti Autosport) κατέκτησε την πρώτη του νίκη από το Road America το 2019, 49 αγώνες πριν. Παράλληλα, ο Δανός πρωτοεμφανιζόμενος φέτος στο IndyCar, Christian Lundgaard, ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο, στο τρίτο σκαλί του οποίου βρέθηκε ο Will Power.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Αυστραλός οδηγός της Penske (που είδε τους τρεις οδηγούς της μεταξύ των πρώτων 5) πέρασε επικεφαλής στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, εμπρός από τον Σουηδό Marcus Ericsson, που βρισκόταν στην κορυφή από τη νίκη του στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης (που απονέμουν διπλούς βαθμούς) στα τέλη Μαΐου.

Ο Rossi είχε εκκινήσει από τη 2η θέση και πέρασε στην πρωτοπορία όταν ο μέχρι τότε επικεφαλής του αγώνα (και team-mate του στην Andretti), Colton Herta εγκατέλειψε, πιθανότατα με πρόβλημα στο κιβώτιο, στον 42ο γύρο.

IndyCar Alexander Rossi (Andretti Autosport), Indianapolis (2) 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!