Παρακολουθήστε ζωντανά τις 24 Ώρες του Spa

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση έναν από τους πιο μεγάλους αγώνες αντοχής της χρονιάς, τις 24 Ώρες του Spa, που προσμετρά στο Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα GT World Challenge.

Me 66 συμμετοχές σε 5 κατηγορίες και 9 κατασκευαστές να συμμετέχουν στη φετινή, 74η έκδοση των 24 Ωρών του Spa, στη θρυλική πίστα του Βελγίου, προμηνύεται να διεξαχθεί ένας συναρπαστικός αγώνας. Μόνο μία φορά τα περασμένα 20 χρόνια υπήρχαν περισσότερες συμμετοχές στον αγώνα.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με αυτοκίνητα προδιαγραφών GT3 και οι κατηγορίες των πληρωμάτων είναι οι Pro, Silver Cup, Gold Cup, Pro-Am και Bronze Cup. Στην κατηγορία Pro συμμετέχουν 23 αυτοκίνητα, με κάθε πλήρωμα να έχει το μέγιστο 3 οδηγούς.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, κανένας οδηγός δεν επιτρέπεται να ξεπεράσει τις 14 ώρες πίσω από το τιμόνι. Η μέγιστη διάρκεια που μπορεί να παραμείνει συνεχόμενα εντός του αυτοκινήτου ένας οδηγός είναι 3 ώρες και 15 λεπτά (δηλαδή 3 stint), έπειτα από το οποίο επιβάλλεται υποχρεωτική ξεκούραση τουλάχιστον μίας ώρας.

H μέγιστη διάρκεια ενός stint στο Spa είναι 65 λεπτά, εκτός και αν υπάρχει καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας στο τέλος του και το pit lane είναι κλειστό. Για τα κανονικά pit stop, υπάρχει ελάχιστος χρόνος ανεφοδιασμού, για τον οποίο το μονοθέσιο θα πρέπει να παραμείνει συνδεδεμένο με την αντλία. Επιτρέπονται αλλαγές οδηγών και ελαστικών κατά τη διάρκεια των ανεφοδιασμών.

Επιπλέον, κάθε αυτοκίνητο υποχρεούται να πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα τεχνικό pit stop ελάχιστης διάρκειας 4 λεπτών, σε οποιοδήποτε σημείο μεταξύ της 12ης και 22ης ώρας του αγώνα. Αυτό επιτρέπει στις ομάδες να αλλάξουν τακάκια στα αυτοκίνητα, μία διαδικασία η οποία σε ορισμένα αυτοκίνητα είναι πιο χρονοβόρα από ότι σε άλλα.

H ζωντανή μετάδοση ξεκινά το Σάββατο, 30 Ιουλίου, στις 17:15.

Live timing

24 Ώρες Spa

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!