IndyCar – GP Alabama: O Pato O’Ward επικρατεί

O Patricio O’Ward κατάφερε με την ομάδα της Arrow McLaren SP να σπάσει το σερί νικών της Penske στη φετινή σεζόν του Πρωταθλήματος IndyCar.

O 4ος γύρος του φετινού Πρωταθλήματος IndyCar ήταν το Grand Prix της Alabama, που διεξήχθη στην πίστα του Barber στο Birmingham, της νοτιοανατολικής πολιτείας των ΗΠΑ. Ο Ολλανδός poleman Rinus VeeΚay της Ed Carpenter Racing διατήρησε την πρωτοπορία στην εκκίνηση, με τον Μεξικανό Pato O’Ward να τον ακολουθεί και τον Scott McLaughlin με το μονοθέσιο της Penske να αποσπά την 3η θέση από τον Ισπανό περυσινό Πρωταθλητή Alex Palou, με το μονοθέσιο της Chip Ganassi Racing.

Οι ελπίδες αυτών που ακολούθησαν στρατηγική τριών pit stop να επικρατήσουν κατέρρευσαν με την μοναδική επέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας έπειτα από το τετ-α-κέ του Calum Ilott στον 32ο γύρο από τους 90 συνολικά. Στην επανεκκίνηση, ο Alexander Rossi, της Andretti Autosport, κατάφερε να προσπεράσει τον Palou για την 4η θέση. Στο δεύτερο pit stop, με πολύ καλό γύρο εισόδου και άψογη δουλειά από τους μηχανικούς της Arrow McLaren SP, ο O’Ward βρέθηκε ακριβώς πίσω από τον Veekay και με μια αποφασιστική κίνηση από την εξωτερική, κατάφερε να περάσει στην πρωτοπορία για το τελευταίο 1/3 αγώνα.

Ο Palou από την πλευρά του, καθυστέρησε όσο μπορούσε το δεύτερο pit stop του και κατάφερε με αυτό τον τρόπο να επιστρέψει στην πίστα μεταξύ των δύο πρωτοπόρων, δηλαδή εμπρός από τον Veekay. O Ισπανός καταδίωξε τον επικεφαλής O’Ward και τον πλησίασε στο 1 δλ., αλλά στη συνέχεια ο Μεξικανός άρχισε να κάνει προσωπικούς ταχύτερους γύρους και απομακρύνθηκε ξανά στα 2 δλ. Οι δύο πρωτοπόροι είχαν πολύ ταχύτερο ρυθμό από τον Veekay, ο οποίος όμως κατάφερε να διατηρήσει πίσω του μέχρι την καρό σημαία τον Will Power (Penske), ο οποίος είχε καταφέρει να προσπεράσει τον 6 φορές Πρωταθλητή Scott Dixon (Chip Ganassi Raging). Πίσω από αυτούς είχε πέσει μετά το δεύτερο pit stop ο McLaughlin, έπειτα από λάθος σε μάχη του με τον Dixon.

Με τρεις παρουσίες στο βάθρο σε τέσσερις αγώνες, ο Alex Palou προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος με διαφορά μόλις τριών βαθμών από τον Scott McLaughlin. O επόμενος γύρος του Πρωταθλήματος IndyCar θα διεξαχθεί στην εσωτερική χάραξη της πίστας της Ινδιανάπολης στις 14 Μαΐου, πριν από τα φημισμένα 500 Μίλια στην οβάλ πίστα την τελευταία Κυριακή του Μαΐου.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!