Βρετανικό Πρωτάθλημα GT: Έναρξη της σεζόν στο Oulton Park

Το Βρετανικό Πρωτάθλημα GT ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο με ένα διπλό αγώνα στο Oulton Park.

O Adam Carroll, με το νέο Audi R8 LMS Evo II GT3 #22 κατέκτησε τη νίκη στον γύρο της σεζόν για την ομάδα της Balfe Motorsport (με δεύτερο οδηγό του πληρώματος τον Shaun Balfe), κατάφερε να υπερασπιστεί την πρωτοπορία του από την επίθεση στους τελευταίους γύρους του 60λεπτου αγώνα του Jules Gounon της RAM Racing, που οδηγούσε (μαζί με τον Ian Loggie) την Mercedes-AMG GT3 #6.

Η Audi επικράτησε και στην κατηγορία GT4, με το πλήρωμα #42 της Steller Motorsport το οποίο απαρτίζουν οι Richard Williams και Sennan Fielding, να κατακτά τη νίκη, οδηγώντας ένα R8 LMS GT4. Αμφότερες οι κατηγορίες είχαν πολυάριθμες αλλαγές πρωτοπόρου, εν μέρει λόγω παράβασης των κανονισμών που διέπουν τα pit stop από τους πρωτοπόρους.

Στο δεύτερο αγώνα, τα πράγματα ήταν πιο μπερδεμένα, διότι μια κόκκινη σημαία ακριβώς στο παράθυρο των pit stop, δεν επέτρεψε στις ομάδες που τα είχαν πάει καλά στον πρώτο αγώνα να εκτίσουν τις ποινές επιτυχίας, αφού τα pit stop δεν πραγματοποιήθηκαν. Συνεπώς, ο επιπλέον χρόνος προστέθηκε μετά το τέλος του αγώνα.

Αυτό έδωσε τη νίκη στο πλήρωμα #11 της Paddock Motorsport, που είδε την καρό σημαία στην 3η θέση με τους Kevin Fletcher και Martin Plowman να οδηγούν μία McLaren 720S GT3. Το πλήρωμα #6 της RAM Racing, που έκοψε το νήμα του τερματισμού πρώτο, με την προσθήκη 7 δλ. ποινής επιτυχίας έπεσε στην 5η θέση.

Το ίδιο συνέβη και στην κατηγορία GT4, όπου το πλήρωμα #27 της Newbridge Motorsport με την Aston Martin Vantage AMR GT4 και οδηγούς τους Darren Turner και Matt Topham να κατακτά τη νίκη στους τελικούς χρόνους, παρότι τερμάτισε πίσω από το πλήρωμα #42 της Steller Motorsport. Oι νικητές του πρώτου αγώνα, που είδαν την καρό σημαία πρώτοι, έπεσαν στην 3η θέση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!