Αυτόνομο van του μέλλοντος από την GAC

Το GAC Van Life Concept είναι είναι ένα αυτόνομο, παντός εδάφους και βιώσιμο πρωτότυπο όχημα του μέλλοντος.

Αυτόνομο van του μέλλοντος από την GAC

Το GAC Van Life Concept είναι είναι ένα αυτόνομο, παντός εδάφους και βιώσιμο πρωτότυπο όχημα του μέλλοντος.

Η κινεζική GAC παρουσίασε στα πλαίσια του Design Week στο Μιλάνο το όραμά της για το μέλλον, με το Van Life Concept, ένα αυτόνομο όχημα παντός εδάφους, μηδενικών εκπομπών ρύπων. To εν λόγω πρωτότυπο van είναι το δεύτερο δημιούργημα του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της GAC που εδρεύει στο Μιλάνο, από το τη σειρά «Car Culture», έπειτα από τη Barchetta.

Με μεγάλη απόσταση από το έδαφος, και φουτουριστικά ελαστικά με αναδιπλούμενα πτερύγια, μπορεί να κινηθεί σε οποιοδήποτε είδος επιφάνειας. Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης (με τέσσερις αισθητήρες Lidar να ξεπροβάλλουν από την οροφή όταν είναι ενεργοποιημένο), που έχουν οραματιστεί οι τεχνικοί της GAC, μπορεί να ταξιδέχει παντού στον κόσμο, ανεξαρτήτως οδικού δικτύου, καθώς χρησιμοποιεί τη θέση των άστρων στον ουρανό για να πλοηγηθεί.

Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα χρησιμοποιεί μπαταρίες επόμενης γενιάς solid state, που του προσδίδουν εκτεταμένη αυτονομία. Τα περισσότερα από τα ελαφρά εξαρτήματά του έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά όπως πλαστικό, αλουμίνιο και ανθρακονήματα.

Η καμπίνα είναι διθέσια, αλλά διαθέτει άπλετο χώρο αποσκευών, στον οποίο οι επιβάτες μπορούν να κοιμηθούν με άνεση. Το πλαίσιο που περιβάλλει την καμπίνα επιτρέπει στους επιβάτες να τοποθετήσουν ή να κρεμάσουν ό,τι θέλουν, όπως smartphones, τραπεζάκια, αποθηκευτικούς χώρους, τσάντες, ακόμη και μια αιώρα.

Το αρθρωτό τμήμα στο εμπρός μέρος, το οποίο είναι εκτεθειμένο στον ήλιο χάρη στο κεκλιμένο παρμπρίζ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση νερού ή την παραγωγή ενέργειας από ηλιακούς συλλέκτες. Η πανοραμική ηλιοροφή εξασφαλίζει φως στο πίσω μέρος. Επίσης, υπάρχουν συρόμενοι πάγκοι που επεκτείνονται προς τα έξω, δημιουργώντας μια διαμόρφωση για να κάθονται έξω οι εκδρομείς, απολαμβάνοντας τη φύση.

Μιλώντας για το Van Life, ο Stéphane Janin, διευθυντής της GAC Advanced Design Milan, δήλωσε: «Αυτό το concept αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της δυνατότητας να πηγαίνεις όπου θέλεις. Πιστεύουμε ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι απλώς αντικείμενα που μεταφέρουν τους ανθρώπους από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά και μηχανές που δημιουργούν ωραίες αναμνήσεις».

Όπως είναι κατανοητό, το GAC Van Life Concept δεν αποτελεί προεπισκόπηση ενός μελλοντικού οχήματος παραγωγής, αλλά δημιουργήθηκε καθαρά ως σχεδιαστική μελέτη, αφήνοντας τη φαντασία ελεύθερη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!