Giravolta: Η υπηρεσία διαχείρισης μετακινήσεων της SEAT έρχεται στην Ελλάδα

Πρόκειται για την «Startup» της Seat η οποία προσφέρει μια πλατφόρμα διαχείρισης και ενοικίασης διαφόρων κοινόχρηστων οχημάτων μέσω app σε δήμους και εταιρείες με στόλους οχημάτων.

Giravolta: Η υπηρεσία διαχείρισης μετακινήσεων της SEAT έρχεται στην Ελλάδα

Πρόκειται για την «Startup» της Seat η οποία προσφέρει μια πλατφόρμα διαχείρισης και ενοικίασης διαφόρων κοινόχρηστων οχημάτων μέσω app σε δήμους και εταιρείες με στόλους οχημάτων.

Η Giravolta (giravolta.io) η ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης μετακινήσεων της SEAT CODE (το κέντρο ανάπτυξης εφαρμογών της ισπανικής εταιρείας) ανακοίνωσε την διάθεσή της σε έξι νέες χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Η Giravolta διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή πάνω από 3.200 αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ποδήλατα και σκούτερ με πάνω από 120.000 χρήστες συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας Bleeper στο Δουβλίνο και φυσικά της συνδρομητικής υπηρεσίας μετακινήσεων με ηλεκτρικά σκούτερ και πατίνια SEAT MÓ, όπου αυτή είναι διαθέσιμη. Στην Ελλάδα πάντως τα SEAT MÓ Scooter και πατίνια είναι διαθέσιμα προς πώληση από την επίσημη αντιπροσωπεία ενώ βρίσκονται σε χρήση στην Αστυπάλαια όπου έχει υλοποιηθεί ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα ηλεκτροδότησης του νησιού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και την κίνηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την υποστήριξη της Volkswagen.

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εμπλακεί σε κάποιον βαθμό με τις υπηρεσίες κοινόχρηστων μετακινήσεων (ή κινητικότητας) μια και πρόκειται για ένα χώρο που δραστηριοποιούνται πολλές Startups και δυνητικά θα μπορούσαν να απειλήσουν το παραδοσιακό μοντέλο ατομικών μετακινήσεων και φυσικά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.
Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της SEAT είναι ότι ενώ οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται με τρίτες εταιρείες και Startups, η Ισπανική εταιρεία αναπτύσσει η ίδια τη πλατφόρμα διαχείρισης του εκάστοτε στόλου – ανταγωνιζόμενη τις Startups του χώρου του λεγόμενου Mobility-as-a-Service (MaaS).

Στόχος της υπηρεσίας είναι να φτάσει τα 10.000 οχήματα μέσα στους επόμενους μήνες με πελάτες κυρίως δήμους αλλά και εταιρείες με στόλους οχημάτων προς ενοικίαση.

Το SEAT CODE όπως προαναφέραμε είναι το κέντρο ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών της αυτοκινητοβιομηχανίας, με έδρα την Βαρκελώνη, απασχολεί πάνω από 200 άτομα και μέσα στο 2021 έχει ολοκληρώσει πάνω από 65 έργα, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους του κέντρου βρίσκεται στην αιχμή των στρατηγικών προτεραιοτήτων του Ομίλου Volkswagen.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!