Τα Honda θα ενημερώνουν για την ποιότητα της διαγράμμισης (video)

Το πιλοτικό πρόγραμμα αρχίζει στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ

Τα Honda θα ενημερώνουν για την ποιότητα της διαγράμμισης (video)

Το πιλοτικό πρόγραμμα αρχίζει στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ

Ένα σύστημα που θα παρακολουθεί τις συνθήκες στο οδικό δίκτυο, αναπτύσσει το Ινστιτούτων Ερευνών της Honda στις ΗΠΑ. Μέσω της τεχνολογίας θα αξιολογείται η κατάσταση των δρόμων, ώστε να εντοπίζονται πιθανοί κίνδυνοι. Η Honda ελπίζει ότι το σύστημα θα βοηθά τους διαχειριστές του οδικού δικτύου να παρακολουθούν συχνά, αποτελεσματικά και χωρίς μεγάλο κόστος την κατάσταση της διαγράμμισης. Μελλοντικά θα καταγράφονται και άλλες λεπτομέρειες (π.χ. λακκούβες).

Το Ινστιτούτο της Honda έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Οχάιο των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το γραφείο μεταφορών της πολιτείας. Στόχος είναι να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος, που χρησιμοποιεί δεδομένα από το GPS και κάμερες-αισθητήρες ώστε να συλλέγει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες. Αυτές θα κοινοποιούνται από τις αρχές του 2022 στις εταιρείες διαχείρισης του οδικού δικτύου.

Το σύστημα “βαθμολογεί” τη διαγράμμιση (αριστερά και δεξιά του οχήματος) με βάση τέσσερις χρωματικούς κωδικούς: Πράσινο, κίτρινο, γκρι και κόκκινο. Το πράσινο σημαίνει “ιδανική διαγράμμιση”, το κίτρινο “καλή”, το γκρι “απουσία διαγράμμισης” και το κόκκινο “ανάγκη νέας διαγράμμισης”. Τα δεδομένα που θα συλλέγονται (όπως οι συντεταγμένες και φωτογραφίες) θα είναι ανώνυμα και θα μεταδίδονται σε ασφαλή πλατφόρμα για ανάλυση.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!