Ducati Diavel for Bentley: Εμπνευσμένη από την Bentley Batur

Μόλις 500 μοτοσυκλέτες Ducati Diavel for Bentley θα κατασκευαστούν, ενώ άλλες 50 θα λάβουν ειδική μεταχείριση από το τμήμα Mulliner της Bentley.

Ducati Diavel for Bentley: Εμπνευσμένη από την Bentley Batur

Μόλις 500 μοτοσυκλέτες Ducati Diavel for Bentley θα κατασκευαστούν, ενώ άλλες 50 θα λάβουν ειδική μεταχείριση από το τμήμα Mulliner της Bentley.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων Bentley και η ιταλική εταιρεία κατασκευαστής μοτοσυκλετών Ducati έχουν περίπου τόσα κοινά στοιχεία όσο fish & chips και το gelato, και όμως, οι δύο μάρκες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα απολαυστικά εξωφρενικό «δίτροχο έργο τέχνης», την Ducati Diavel for Bentley.

Βασίζεται στη νέα Ducati Diavel V4, η οποία εξαρχής δεν ήταν καθόλου ταπεινή, αλλά οι σχεδιαστές της Bentley συνεργάστηκαν με τη Ducati για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα εμφάνιση για τη μοτοσυκλέτα, εμπνευσμένη από την εκατομμυρίων ευρώ Bentley Batur. Μόλις 18 Batur κατασκευάστηκαν, όλες χειροποίητες από το τμήμα Mulliner της Bentley, ενώ ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου λέγεται ότι αποτελεί πρόγευση της εμφάνισης των μελλοντικών μοντέλων της Bentley.

Οι έντονα σμιλευμένες γραμμές στο ρεζερβουάρ και σε άλλα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας θυμίζουν το μυώδες αμάξωμα της Batur, ενώ οι εισαγωγές αέρα ένθεν και ένθεν είναι δίχρωμες, και μοτίβο μάσκας όπως ακριβώς και της Batur. Οι σφυρήλατες ζάντες που έχουν επίσης σχεδιαστεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά για αυτή τη συνεργασία, μοιάζουν πανομοιότυπες με αυτές του εξαιρετικά αποκλειστικού GT αυτοκινήτου, και είναι βαμμένες σε Dark Titanium Satin, με κάποιες επεξεργασμένες επιφάνειες να παραμένουν ορατές.

Υπάρχουν ακόμη και νύξεις στο εσωτερικό του Batur, καθώς οι οπές στο κάθισμα του αναβάτη αποκαλύπτουν το κόκκινο ύφασμα κάτω από τη μαύρη επένδυση Alcantara. Το παραδοσιακό έμβλημα της Bentley έχει επίσης κεντηθεί στο κάθισμα, ενώ το δραματικό πράσινο χρώμα Scarab Green προέρχεται από τη χρωματική παλέτα της Mulliner.

Άλλες λεπτές πινελιές περιλαμβάνουν μια νέα διπλή σχεδίαση της εξάτμισης και πολλά στοιχεία, όπως τα φτερά, το κάλυμμα των φωτιστικών σωμάτων, του κινητήρα, της εξάτμισης και του ψυγείου, που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Το καντράν και η φωτεινή συστοιχία LED στην ουρά εκτελούν επίσης ένα ειδικό animation όταν ανάβει η μοτοσυκλέτα.

Αυτά θα διαθέτουν τα 500 μονάδες της «κανονικής» Ducati Diavel for Bentley, ωστόσο, 50 επιπλέον μοτοσυκλέτες με την ονομασία Ducati Diavel for Bentley Mulliner θα λάβουν ειδική μεταχείριση. Αυτές οι 50 προορίζονται για τους πελάτες της Mulliner και οι λίγοι τυχεροί που θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μία, θα μπορούν να επιλέξουν διαφορετικά χρώματα για τη σέλα, τις δαγκάνες των εμπρός φρένων, τα εξαρτήματα από ανθρακονήματα και τις ζάντες, με δυνατότητα επιλογής ενός εντελώς νέου χρώματος ή ενός που να ταιριάζει με το αυτοκίνητο Bentley του ιδιοκτήτη.

Κάθε Diavel for Bentley θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας, κάθισμα συνοδηγού και κάλυμμα μοτοσυκλέτας. Οι αναβάτες μπορούν να ολοκληρώσουν την εμφάνισή τους με ένα ειδικό «jet κράνος» και μπουφάν που ταιριάζει με το χρώμα της μοτοσικλέτας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!