Η ιδιοκτήτρια του Nissan Leaf υπ’ αριθμόν 500.000

Μπορείτε να μαντέψετε σε ποια ευρωπαϊκή χώρα κατοικεί;

Η ιδιοκτήτρια του Nissan Leaf υπ’ αριθμόν 500.000

Μπορείτε να μαντέψετε σε ποια ευρωπαϊκή χώρα κατοικεί;

Η Νορβηγία έχει γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου οι ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ξεπερνούν αυτές των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η χώρα ηγείται στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας εισαγάγει μια σειρά κινήτρων από τη δεκαετία του 1990, για οδηγούς που κάνουν τη μετάβαση. Αυτά κυμαίνονται από φοροαπαλλαγές έως εκπτώσεις στα τέλη στάθμευσης και από τη δυνατότητα χρήσης συγκεκριμένων λωρίδων κυκλοφορίας έως την καταβολή χαμηλότερων διόδων.

Δεν αποτελεί έκπληξη που το 500.000ό Nissan Leaf που πωλήθηκε κυκλοφορεί στη Νορβηγία. Είναι μάλιστα το δεύτερο Leaf της Maria Jansen. Αγόρασε το πρώτο το 2017 και της άρεσε τόσο πολύ, που αποφάσισε να αποκτήσει και το νέο μοντέλο. “Μπορούμε εύκολα να επισκεφθούμε την οικογένειά μας στη Σουηδία χωρίς να χρειάζεται να επαναφορτίσουμε την μπαταρία στο δρόμο”, εξηγεί. “Αυτό είναι ένα αυτοκίνητο στο οποίο μπορώ να βασιστώ.”

To Nissan Leaf έφθασε μέχρι το… Βατικανό

Επιπλέον, η Μαρία λέει ότι αισθάνεται ασφαλής χρησιμοποιώντας το προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT. “Ξέρω ότι θα επέμβει αυτόματα εάν αποσπάται η προσοχή μου”, εξηγεί. “Το Around View Monitor είναι επίσης πολύ χρήσιμο για στάθμευση και αναστροφή.”

Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του Nissan LEAF, του πρώτου EV μαζικής παραγωγής  στον κόσμο που κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία, έχει γραφτεί στη Νορβηγία. Για παράδειγμα, το 2018, ήταν το επιβατικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα. “Όλοι οφείλουν να δοκιμάσουν αυτό το αυτοκίνητο. Δεν θα το μετανιώσουν”, λέει. “Μόλις το οδηγήσετε, θα δείτε πόσο υπέροχο είναι.”

Το Nissan LEAF είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, σε τιμές που με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αρχίζουν από τις 27.500€ (με την μπαταρία των 40 kWh).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!