Πρόκληση για την ομάδα της Nissan e.dams η νέα πίστα στο Μεξικό

Η πίστα στην Puebla θα φιλοξενήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο τον 8ο και 9ο γύρο της ηλεκτρικής Formula E

Πρόκληση για την ομάδα της Nissan e.dams η νέα πίστα στο Μεξικό

Η πίστα στην Puebla θα φιλοξενήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο τον 8ο και 9ο γύρο της ηλεκτρικής Formula E

Νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα της Formula E θέτει η παρουσία των ομάδων για πρώτη φορά στην πίστα Autodromo Miguel E. Abed, λίγο έξω από την Puebla του Μεξικού. Στη Nissan e.dams αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιπροσωπεύει το… άγνωστο.

“Αυτή είναι μια ολοκαίνουργια πίστα για όλους μας στο Μεξικό και μια νέα πρόκληση”, δήλωσε ο Tommaso Volpe, διευθυντής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Nissan. “Δουλεύουμε σκληρά για να εξελίξουμε το σύστημα κίνησης Gen2, το οποίο αναπτύχθηκε μέσω της συνεργασίας των μηχανικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Nissan και της ομάδας μας στην Formula E.”

Η Nissan έχει σαν στόχο να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050 και σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Στοχεύει έτσι στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Το Nissan LEAF κυκλοφόρησε στο Μεξικό το 2014 και έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στην χώρα, με το λανσάρισμα του LEAF δεύτερης γενιάς να λαμβάνει χώρα το 2018, με μεγάλη επιτυχία. Πρόσφατα, η Nissan έφτασε στο ορόσημο των 700 σταθμών φόρτισης σε ολόκληρη τη χώρα, τόσο σε δημόσια σημεία, όσο και σε όλο το δίκτυο των αντιπροσώπων της, βάζοντας τα θεμέλια για μία νέα εποχή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!