Ρεκόρ γύρου από την ηλεκτρική Porsche Taycan Turbo S

Στο Bend Motorspot Park της Νότιας Αυστραλίας, μήκους 7,7 χλμ.

Ρεκόρ γύρου από την ηλεκτρική Porsche Taycan Turbo S

Στο Bend Motorspot Park της Νότιας Αυστραλίας, μήκους 7,7 χλμ.

Η Porsche άφησε έτσι ανεξίτηλο το σημάδι της στην πίστα του Bend, στη νότια Αυστραλία, η οποία έχει μήκος 7,7 χλμ. και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά το θρυλικό Nürburgring Nordschleife. Ο οδηγός πίσω από το ρεκόρ της Taycan Turbo S (3:30:344) για τον καλύτερο χρόνο ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής είναι ο Luke Youden, Porsche Track Experience Chief Driving Instructor της Porche αλλά και πρώην νικητής του Bathurst 1000.

Ο ίδιος λέει “Ο χρόνος του αυτοκινήτου με εντυπωσίασε, έχει εξαιρετική απόδοση, επιτάχυνση αλλά και χειρισμό. Μπορεί κανείς να το οδηγήσει, όπως θα οδηγούσε ένα οποιοδήποτε άλλο σπορ αυτοκίνητο της Porche.”

Οδηγούμε την ανανεωμένη Porsche Macan

Η πρόκληση για την εταιρεία ήταν μεγάλη αλλά κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ γύρου, σε μία πίστα όπου το 2018, ο Warren Luff έκανε το δικό του απόλυτο ρεκόρ με την 911 GT2 RS (3:24:00) για τα αυτοκίνητα παραγωγής. Μια σύγκριση ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα μπορεί να φαίνεται ακραία, αλλά στην πραγματικότητα η απόδοσή τους δε διαφέρει και τόσο.

Ο επικεφαλής εκπαιδευτής της Porche Luke Youlden, μπήκε στη θέση του οδηγού για να βοηθήσει κι εκείνος την όλη διαδικασία. Χαρακτηριστικά αναφέρει: “ Όσον αφορά την οδήγηση, το Taycan δε διαφέρει τόσο πολύ από ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, μιας και είναι απίστευτα δυναμικό. Παρόλο που είναι βαρύτερο, οι μπαταρίες βρίσκονται αρκετά χαμηλά και έτσι το κέντρο βάρους είναι και αυτό εξαιρετικά χαμηλό. Έτσι, έχει πολύ καλό χειρισμό και φρενάρισμα.”

Οδηγούμε την Porsche Taycan Cross Turismo

To αυτοκίνητο στο ρεκόρ γύρου έπιασε 260 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα, ενώ ο χρόνος του ήταν μόλις οκτώ δευτερόλεπτα πιο αργός από εκείνον του νέου 911 turbo, την ίδια ημέρα.

“Είναι σχεδόν απίστευτο το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στο παλιό ρεκόρ τoυ GT2 RS στην πίστα του Bend. Tα 100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα ενώ η αίσθηση που σου δίνει στις στροφές δικαιολογεί τη συνολική του ταχύτητα. Είναι κάτι το τρομερό!” συμπλήρωσε ο Youlden.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!