BMW Σειρά 3: Η νέα γενιά θα είναι αμιγώς ηλεκτρική

Η BMW επιβεβαίωσε ότι η νέα Σειρά 3 που θα παρουσιαστεί το 2025 θα πατάει σε μια νέα πλατφόρμα και θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

BMW Σειρά 3: Η νέα γενιά θα είναι αμιγώς ηλεκτρική

Η BMW επιβεβαίωσε ότι η νέα Σειρά 3 που θα παρουσιαστεί το 2025 θα πατάει σε μια νέα πλατφόρμα και θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Η νέα πλατφόρμα της BMW «Neue Klasse» θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία της επερχόμενης γενιάς της Σειρά 3, η οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα παρουσιαστεί μέσα στο 2025.

Αντίθετα από τη γνωστή πλατφόρμα CLAR που χρησιμοποιείται στα μοντέλα που κυκλοφορούν και επιτρέπει τη χρήση και κινητήρων εσωτερικής καύσης, η νέα πλατφόρμα θα είναι για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Σε ομιλία του ο CEO της BMW, Oliver Zipse τόνισε ότι: «Όταν θα κυκλοφορήσει η νέα πλατφόρμα θα εστιάζει στην κατηγορία της Σειρά 3 και εκείνη την περίοδο αναμένουμε την αγορά να έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να είναι πιο λογικό να υπάρχει ένας μόνο κινητήρας σε αυτή την πλατφόρμα».

Ο O. Zipse συμπλήρωσε: «Μέχρι το 2030 τα μισά από τα αυτοκίνητα που θα παραδίδουμε παγκοσμίως θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά. Μπορούμε να περιμένουμε ότι η πλατφόρμα Neue Klasse θα αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσοστού, καθώς θα αποτελεί τη βάση των μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτων μας όπως η Σειρά 3 και Σειρά 4».

Η γερμανική μάρκα θα διαθέτει μια αμιγώς ηλεκτρική Σειρά 3 στην αγορά της Κίνας από φέτος, με μπαταρία 66,1 kWh που θα της χαρίζει αυτονομία 530 χιλιομέτρων. Η i4 μοιράζεται την πλατφόρμα της με τα μοντέλα που έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης της Σειρά 4, έχει μπαταρία 80,7 kWh με μέγιστη αυτονομία 590 χιλιομέτρων.

Η νέα πλατφόρμα Neue Klasse που θα είναι ειδικά σχεδιασμένη για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, λογικά θα επιτρέπει τη χρήση μεγαλύτερης μπαταρίας και κατά συνέπεια θα εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο και ανάλογα μεγαλύτερη αυτονομία.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!