Τα κλειδιά του ηλεκτρικού Cupra Born στον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα

Ο Marc ter Stegen θα οδηγεί το σπορ μοντέλο μηδενικών ρύπων

Τα κλειδιά του ηλεκτρικού Cupra Born στον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα

Ο Marc ter Stegen θα οδηγεί το σπορ μοντέλο μηδενικών ρύπων

Ο Marc ter Stegen έπιασε για πρώτη φορά το τιμόνι του CUPRA Born. Το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα είναι επίσης και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα. Πριν του παραδώσει τα κλειδιά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA, Wayne Griffiths, του παρουσίασε το μέρος όπου δημιουργήθηκε το Born και φυλάσσονται μερικά από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του μέλλοντος της μάρκας.

Στην καρδιά της Βαρκελώνης, στη CASA SEAT, ο Griffiths συνόδευσε τον Ter Stegen στο Design Lab, σε ένα από τα κέντρα σχεδιασμού της CUPRA και σε μια από τις πιο εμπιστευτικές εγκαταστάσεις της μάρκας. Καθώς μπαίνει, ο Γερμανός ποδοσφαιριστής δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει: «Αυτό το μέρος είναι τόσο κρυμμένο, τι συμβαίνει σε αυτό το δωμάτιο;» «Εδώ εργάζονται οι σχεδιαστές μας για να εμπνεύσουν τον κόσμο από τη Βαρκελώνη, σε αυτόν τον φανταστικό μυστικό χώρο στο κέντρο της πόλης», του λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA. Η Francesca Sangalli, Head of CUPRA’s Color & Trim Concept & Strategy έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το σχεδιασμό του CUPRA Born.

Ο Ter Stegen είδε μερικούς πίνακες ιδεών σχεδιασμού να κρέμονται στους τοίχους του Design Lab. «Και εδώ συλλέγετε τα πάντα που θα σας βοηθήσουν να πάρετε αποφάσεις;» ρώτησε ο Ter Stegen. «Έτσι εμπνεόμαστε: φωτογραφίες, ιδέες, φύση… ομαδοποιούμε τα οπτικά ερεθίσματα σε αυτά τα πάνελ, παίρνουμε ιδέες και δημιουργούμε», εξήγησε η Sangalli. Ένα από σημεία κλειδιά στη σχεδίαση του Born ήταν ο στόχος να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο που δεν θα ήταν μόνο βιώσιμο λόγω της 100% ηλεκτρικής κινητικότητάς του, αλλά και λόγω των υλικών του. «Χρησιμοποιήσαμε ίνες από ανακυκλωμένο υλικό που συλλέγεται στη Μεσόγειο για την κατασκευή των καθισμάτων, χάρη στη συνεργασία με τη SEAQUAL», είπε η σχεδιάστρια. «Είναι πολύ ενδιαφέρον. Είναι υπέροχη ιδέα να επαναχρησιμοποιήσετε αυτό το είδος υλικού γιατί υπάρχει πάρα πολύ από αυτό στη θάλασσα», απάντησε ο Ter Stegen.

«Marc, όταν πρωτογνωριστήκαμε, με ρώτησες πότε η CUPRA θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο», του θύμισε ο Wayne Griffiths. Ο Ter Stegen απάντησε «Και εδώ είναι τώρα! Ο γιος μου θα είναι πολύ χαρούμενος που είναι μπλε». «Όπως το βλέπω εγώ, η σχεδίαση του Born φανερώνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να είναι βαρετά, μπορούν επίσης να είναι sport», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA. Ο τερματοφύλακας της Barça έχει τώρα τα κλειδιά του δικού του CUPRA Born και είναι έτοιμος να νοιώσει ηλεκτρισμένα συναισθήματα πίσω από το τιμόνι.

Ο Griffiths του έδειξε την “αιωρούμενη” οθόνη 12 ιντσών προσανατολισμένη προς τον οδηγό: «Στην CUPRA φτιάχνουμε αυτοκίνητα για ανθρώπους που αγαπούν την οδήγηση, έτσι όλη οδηγική εμπειρία σχεδιάζεται γύρω από τον οδηγό». Και καταλήγει: «Θα είσαι το πρώτο άτομο που θα οδηγήσει αυτό το αυτοκίνητο στους δρόμους της Βαρκελώνης». «Έτσι θα με αναγνωρίζεις πάντα!» είπε με ενθουσιασμό ο Ter Stegen.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!