Το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper SE JCW έχει σπορ εμφάνιση αλλά όχι και αυξημένη απόδοση

Η κορυφαία σπορ έκδοση John Cooper Works του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού MINI Cooper αναβαθμίζεται μόνο σε ότι αφορά τη σχεδίαση και τον εξοπλισμό.

Το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper SE JCW έχει σπορ εμφάνιση αλλά όχι και αυξημένη απόδοση

Η κορυφαία σπορ έκδοση John Cooper Works του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού MINI Cooper αναβαθμίζεται μόνο σε ότι αφορά τη σχεδίαση και τον εξοπλισμό.

Η MINI αποκάλυψε πρόσφατα το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό Cooper SE, το οποίο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως τρίθυρο (το πεντάθυρο MINI θα αντικατασταθεί από το Aceman).

Η γκάμα του εμπλουτίζεται με την κορυφαία σπορ έκδοση John Cooper Works, η οποία θα έχει αναβαθμισμένη εμφάνιση και εξοπλισμό, αλλά όχι και υψηλότερη απόδοση, όπως ίσχυε μέχρι τώρα για κάθε MINI με το λογότυπο JCW.

Αυτό σημαίνει πως ο ηλεκτροκινητήρας συνεχίζει να αποδίδει ισχύ 218 ίππων και ροπή 330 Nm, χαρίζοντας επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε 6,7’’.

Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 54,2 kWh, υπόσχεται αυτονομία έως 402 χιλιόμετρα και μπορεί να φορτίζει με ισχύ έως 95 kW. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν ταχυφορτιστή φτάνει από το 10% στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Φυσικά, μπορεί να φορτιστεί και με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC, 11 kW).

Το MINI Cooper SE JCW ξεχωρίζει από το νέο λογότυπο John Cooper Works με την παραδοσιακή τριχρωμία (κόκκινο – λευκό – μαύρο) και την καρό σημαία, το οποίο δεσπόζει τόσο στην οκταγωνική μάσκα όσο και στην αεροτομή. Οι διακοσμητικές ρίγες στο καπό, οι ζάντες αλουμινίου Lap Spoke διαμέτρου 18’’ με 10 ακτίνες και διχρωμία και οι κόκκινες δαγκάνες JCW, αποτελούν επίσης στοιχεία που κάνουν το MINI Cooper SE JCW να δείχνει πιο δυναμικό.

Την σπορ εμφάνιση ολοκληρώνουν οι διαχύτες εμπρός και πίσω, το κόκκινο χρώμα αντίθεσης Chilli Red στην οροφή και στα καλύμματα των καθρεπτών και ο προβολείς MINI LED με ειδικές ‘φωτεινές υπογραφές’. Με επιλεγμένο το γραφικό JCW, τα εμπρός φώτα εμφανίζουν μόνο δύο οριζόντιες λεπτές λωρίδες ως φώτα ημέρας και τονίζουν τη μινιλαμιστική σχεδίαση του μοντέλου.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν καθίσματα JCW που συνδυάζουν συνθετικό δέρμα με κόκκινες ραφές και πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα στην περιοχή των ώμων. Η φιλοσοφία μαύρου και κόκκινου συνεχίζεται στα πάνελ των θυρών και στο ταμπλό, ενώ η πλευρά του συνοδηγού κοσμείται με το ειδικό μοτίβο σε στυλ καρό σημαίας.

Η κεντρική, υψηλής ανάλυσης οθόνη OLED με διάμετρο 240 χιλ. ομαδοποιεί δεδομένα του οχήματος και προβάλλει πληροφορίες για τις λειτουργίες πλοήγησης, πολυμέσων, τηλεφώνου και ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού.

Δυνατότητες εξατομίκευσης προσφέρουν τα MINI Experience Modes. Μεταξύ άλλων, το GO-KART Mode χρωματίζει την οθόνη και τον εσωτερικό φωτισμό σε ανθρακί κόκκινο και, εκτός από τον ειδικό ήχο GO-KART, συνοδεύεται από βελτιστοποιημένη απόκριση του πεντάλ του γκαζιού.

Σε επίπεδο τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης, το MINI Cooper SE JCW εξοπλίζεται με 12 αισθητήρες υπερήχων και 4 κάμερες. Το Parking Assistant Plus απλουστεύει τη διαδικασία στάθμευσης και εντοπίζει ελεύθερους χώρους στάθμευσης, ενώ η λειτουργία EXPLORE Mode επιτρέπει το παρκάρισμα μέσω smartphone, με τον οδηγό εκτός του MINI, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ο χώρος στάθμευσης είναι στενός και δεν χωράει να ανοίξει η πόρτα για την αποβίβαση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!