Έκθεση Μονάχου: Η νέα Mercedes Concept CLA Class

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Mercedes-Benz μας δίνει μια πρώτη ιδέα από τον μελλοντικό αντίπαλο του Tesla Model 3.

Έκθεση Μονάχου: Η νέα Mercedes Concept CLA Class

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Mercedes-Benz μας δίνει μια πρώτη ιδέα από τον μελλοντικό αντίπαλο του Tesla Model 3.

Η Mercedes-EQ μπορεί να περιλαμβάνει ήδη πληθώρα ηλεκτρικών μοντέλων, δεν σταματά όμως να επεκτείνεται… Το εντυπωσιακό πρωτότυπο Concept CLA Class που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν που κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου 2023 και μας δίνει μια πρώτη ιδέα από τον αντίπαλο που ετοιμάζει η Mercedes-Benz για το Tesla Model 3.

Το Concept CLA Class βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MMA, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε άλλα τρία ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας: ένα shooting brake και δύο SUV. Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, η πλατφόρμα MMA θα προσφέρει αυτονομία έως και 750 χλμ.!

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως το μοντέλο παραγωγής υποβάλλεται ήδη σε δοκιμές εξέλιξης και η τελική εμφάνισή του δεν θα ξεφεύγει πολύ από την τολμηρή σχεδίαση του concept. Το Concept CLA Class λανσάρει μια νέα, πολύ διαφορετική αισθητική για το εμπρός μέρος που μπορεί από τη μία να κάνει ολοφάνερο πως πρόκειται γιαMercedes-Benz, αλλά δεν θυμίζει από την άλλη κανένα άλλο μοντέλο της μάρκας.

Οι λεπτομέρειες που τραβούν το βλέμμα είναι πολλές. Κυριαρχεί βέβαια το φωτιζόμενο μοτίβο του αστεριού, το οποίο εκτός από τα φώτα και τα σήματα εμπρός – πίσω, κατακλύζει ολόκληρη τη μάσκα με μικροσκοπικά τρισδιάστατα φωτιζόμενα «αστεράκια».

Ξεχωρίζουν ακόμη οι μπάρες LED που εκτείνονται σε όλο το πλάτος του εμπρός και πίσω μέρους, η οροφή που είναι εξολοκλήρου από γυαλί και οι ιδιαίτερες ζάντες με καλύμματα και επαναλαμβανόμενο το μοτίβο του αστεριού.

Το εσωτερικό του concept είναι αναμφίβολα ακόμη πιο εκκεντρικό από το εξωτερικό. Το ταμπλό είναι ουσιαστικά μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια που εκτείνεται σε όλο το πλάτος και φιλοξενεί πέντε οθόνες: μία για τον πίνακα οργάνων, μία για το infotainment, μία για το συνοδηγό και δύο για το σύστημα κλιματισμού.

Στο Concept CLA Class χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το νέο λειτουργικό σύστημα “MB.OS που σύμφωνα με τη Mercedes θα κυκλοφορήσει σε όλα τα νέα μοντέλα τα επόμενα χρόνια και θα προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία χρήστη, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που θα συμβάλει σε ένα νέο επίπεδο εξατομίκευσης.

Τα φουτουριστικά λεπτά καθίσματα διακρίνονται για την τύπου μπάκετ σχεδίαση αλλά μην περιμένετε να φτάσουν στην παραγωγή. Το τιμόνι αντίθετα με τις διπλές ακτίνες και τους ενσωματωμένους διακόπτες, μοιάζει ως εξέλιξη των τιμονιών που βλέπουμε ήδη στα μοντέλα της μάρκας. Το φωτεινό μοτίβο του αστεριού της Mercedes-Benz συναντάται και στην πανοραμική γυάλινη οροφή που εκτείνεται μέχρι το πορτμπαγκάζ.

Η έκδοση παραγωγής του μοντέλου αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!