Αναβαθμισμένη τεχνολογία για την ανανεωμένη Mercedes EQB

H πρακτική επταθέσια αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz EQB, δέχθηκε ανανέωση στο μέσο της ζωής της.

Αναβαθμισμένη τεχνολογία για την ανανεωμένη Mercedes EQB

H πρακτική επταθέσια αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz EQB, δέχθηκε ανανέωση στο μέσο της ζωής της.

Η αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz EQB παρουσιάστηκε το 2021, για να τοποθετηθεί δίπλα στην… ξαδέλφη της GLB με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά η γερμανική εταιρεία έσπευσε να δώσει στο επταθέσιο EV μια ανανέωση στα μέσα της ζωής του. Η Mercedes ανανέωσε επίσης την EQA, υπογραμμίζοντας την επιθυμία της να διατηρήσει τις αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις της φρέσκες, πριν από μια πλήρη ανανέωση που θα δει νέες πλατφόρμες και μοντέλα να καταφθάνουν από το 2024 με ένα νέο EV μεγέθους CLA.

Όσον αφορά την EQB, βλέπουμε ότι φτάνει με μια συγκρατημένη νέα εμφάνιση, όχι δραστικά διαφορετική από το απερχόμενο μοντέλο. Σε αντίθεση με τα SUV EQE και EQS, η EQB δεν είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο εξαρχής ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Βασίζεται στην πλατφόρμα MFA2, που χρησιμοποιείται επίσης και από μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως η GLB, η οποία επίσης θα ανανεωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Το εμπρός μέρος της νέας EQB μοιάζει σε γενικές γραμμές με την προηγούμενη, αν και υπάρχει μια νέα μάσκα που συνοδεύει τη γραμμή φώτων καθ’ όλο το πλάτος, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν επίσης αναβαθμιστεί.

Στο εσωτερικό, υπάρχει το τιμόνι της Mercedes τελευταίας γενιάς, που εγκαταλείπει τους φυσικούς διακόπτες του παλιού αυτοκινήτου, για χάρη χειριστηρίων αφής. H επένδυση και το μοτίβο Mercedes με οπίσθιο φωτισμό είναι επίσης νέα στοιχεία για την EQB. Όπως και η ανανεωμένη EQA, η EQB αποκτά το τελευταίο σύστημα infotainment MBUX της Mercedes με διπλή οθόνη, ενώ έχει συμπεριληφθεί μια νέα έκδοση του φωνητικού βοηθού της Mercedes και αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας.

Ένα βασικό πλεονέκτημα της EQB ήταν η επταθέσια διάταξή της και αυτό παραμένει στο ανανεωμένο μοντέλο, γεγονός που το καθιστά ανταγωνιστή του Tesla Model X και του νέου Volkswagen ID.Buzz LWB. Η Mercedes κατάφερε να αποσπάσει 60 επιπλέον χλμ. από την ανανεωμένη EQA στην έκδοση 250+, αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη τα στοιχεία για την αυτονομία της EQB. Η μέγιστη αυτονομία της ανέρχεται σήμερα στα 400 χλμ. από την μπαταρία των 66,5 kWh.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Mercedes στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!