Με αυξημένη αυτονομία η ανανεωμένη Mercedes EQA

Το μικρότερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της Mercedes-Benz, η EQA, ανανεώθηκε στο μέσο της ζωής της.

Με αυξημένη αυτονομία η ανανεωμένη Mercedes EQA

Το μικρότερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της Mercedes-Benz, η EQA, ανανεώθηκε στο μέσο της ζωής της.

Η Mercedes ανανέωσε την EQA, το μικρό SUV της, προκειμένου να το διατηρήσει ανταγωνιστικό απέναντι σε ένα πλήθος αμιγώς ηλεκτρικών αντιπάλων. Απέναντι σε μοντέλα όπως η νέα BMW iX1, το Volvo XC40 Recharge και το Hyundai Kona Electric, η Mercedes βελτίωσε το βασικό εξοπλισμό και την ενσωματωμένη τεχνολογία για το εισαγωγικό της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η αυτονομία έχει επίσης αυξηθεί, ενώ εξωτερικά η EQA δέχεται μερικές σχεδιαστικές βελτιώσεις που τη βοηθούν να ξεχωρίσει από την προηγούμενη μορφή της.

Η EQA παρουσιάστηκε το 2021, οπότε αυτό το νέο facelift έρχεται αρκετά σύντομα στη διάρκεια ζωής της. Η Mercedes αναφέρει ότι η νέα EQA θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τα τέλη του 2023, ενώ οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του επόμενου έτους. Το εμπρός μέρος της νέας EQA διαθέτει νέα διάταξη μάσκας. Τα φωτιστικά σώματα έχουν αλλάξει, ενώ τα φώτα φρένων έχουν επίσης νέα υπογραφή, αλλά συνολικά πρόκειται για μια ήπια διαφοροποίηση σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Στο εσωτερικό η νέα EQA μοιάζει επίσης αρκετά με τον προκάτοχό της, αλλά υπάρχει ένα νέο σχέδιο διακοσμητικών στην πλευρά του ταμπλό του συνοδηγού και αναβαθμισμένη τεχνολογία συστήματος infotainment. Το πιο πρόσφατο σύστημα MBUX θα χρησιμοποιείται πλέον και στην EQA και η κεντρική οθόνη αποτελεί πλέον μέρος του βασικού εξοπλισμού του αυτοκινήτου, ενώ διατίθεται η εφαρμογή Mercedes me και η νέα έκδοση φωνητικού βοηθού.

Το EQA βασίζεται στην πλατφόρμα MFA2, την οποία χρησιμοποιεί το αντίστοιχου μεγέθους SUV GLA με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η Mercedes επενδύει σημαντικά στη νέα της πλατφόρμα MMA (πέραν από άλλες τρεις νέες πλατφόρμες αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα παρουσιάσει έως το 2025), η οποία θα αποτελέσει τη βάση ενός νέου εισαγωγικού επιπέδου μέλους της γκάμας μοντέλων EQ το 2024.

Η Mercedes κατάφερε να αποσπάσει υψηλότερη αυτονομία από την EQA, με έως και 560 χλμ. να είναι πλέον διαθέσιμα στην έκδοση 250+ (αντί για 500 χλμ.). Η ταχύτητα φόρτισης για το αναθεωρημένο μοντέλο δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά το σημερινό φτάνει τα 100 kW, τιμή η οποία είναι λίγο απογοητευτικό σε σύγκριση με ανταγωνιστές όπως η Ford Mustang Mach-E και το Volvo XC40 Recharge με διπλό ηλεκτροκινητήρα, τα οποία προσφέρουν ταχύτητες 150 kW και 200 kW, αντίστοιχα.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Mercedes στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!