Ανανέωση για το Renault Arkana με νέα έκδοση Esprit Alpine

Το coupe SUV Renault Arkana ανανεώθηκε, στα πλαίσια της φιλοσοφίας «Renaulution» της γαλλικής μάρκας.

Ανανέωση για το Renault Arkana με νέα έκδοση Esprit Alpine

Το coupe SUV Renault Arkana ανανεώθηκε, στα πλαίσια της φιλοσοφίας «Renaulution» της γαλλικής μάρκας.

Το Renault Arkana ανανεώθηκε για το 2023, καθώς βρίσκεται στα μέσα της ζωής του, αποκτώντας νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά μέσα και έξω, καθώς και μια καινούργια δομή των επιπέδων εξοπλισμού. To γαλλικό μοντέλο παρουσιάστηκε το 2020 και παίζει καθοριστικό ρόλο στο σχέδιο της μάρκας να κατακτήσει ξανά την κατηγορία C, μαζί με τα Megane E-Tech Electric και Austral.

Το αναθεωρημένο Arkana, για το οποίο οι παραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, αποκτά ένα νέο μοτίβο για την εμπρός μάσκα, με διάφορα χρώματα ανάλογα με τον εξοπλισμό, βελτιωμένη υπογραφή LED στα φωτιστικά σώματα, τη «λεπίδα F1» που είδαμε στα νέα Clio και Austral, και φυσικά το νέο λογότυπο της Renault.

Tα πίσω φώτα του Arkana έχουν πιο σκούρα απόχρωση όπως και οι απολήξεις της εξάτμισης. Στα επίπεδα εξοπλισμού, στο E-Tech full hybrid προστέθηκε η έκδοση Esprit Alpine. Στο βασικό εξοπλισμό της εισαγωγικής έκδοσης Evolution περιλαμβάνεται δορυφορική πλοήγηση μέσω του συστήματος infotainment «Easy Link» της Renault, το οποίο προσφέρει επίσης ασύρματη συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay.

Η οθόνη αφής 7″ παραμένει, αλλά η Renault αναφέρει ότι τώρα εμφανίζει πληροφορίες σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Το μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού Techno αποκτά μπροστά το «F1 blade» της γαλλική μάρκας στο χρώμα του αμαξώματος, καθώς και ζάντες αλουμινίου που προσφέρονταν προηγουμένως στο σπορ R.S. Line. Τα κορυφαία μοντέλα Esprit Alpine αποκτούν σατινέ-γκρι εξωτερικές πινελιές, ζάντες 19 ιντσών και αεροτομή στο πίσω μέρος.

Το Arkana θα κυκλοφορεί στις ήπια υβριδικές εκδόσεις 140 και 160 ίππων του turbo βενζινοκινητήρα 1,33 λίτρων, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων. Θα διατίθεται επίσης και στη full hybrid έκδοση E-Tech 145 ίππων που συνδυάζει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων (με απόδοση 94 ίππων) με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν κύριο κινητήρα 36 kW και μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσης 18 kW), μπαταρία 1,2 kWh και ένα έξυπνο αυτόματο κιβώτιο πολλαπλών λειτουργιών (multi-mode) χωρίς συμπλέκτη.

Το κιβώτιο διαχειρίζεται 4 σχέσεις για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και 2 σχέσεις για τον κύριο ηλεκτροκινητήρα.Το full hybrid μοντέλο εκκινεί πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία και μπορεί να λειτουργεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα έως και το 80% του χρόνου στις πόλεις, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση έως και 40% σε σύγκριση με έναν τυπικό βενζινοκινητήρα.

Το Arkana αναμένεται να καταφθάσει στις εκθέσεις έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία σχετικά με την τιμή, αλλά δεδομένων των βελτιώσεων στις προδιαγραφές, θα περιμέναμε μια μικρή αύξηση σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, που το Arkana ξεκινά από τα 30.680 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!