To Mitsubishi Colt επέστρεψε με γαλλικό διαβατήριο

Το Colt επιστρέφει στη γκάμα της Mitsubishi μετά από απουσία σχεδόν 10 ετών, με τη μορφή ενός σουπερμίνι που αποτελεί καρπό συνεργασίας με τη Renault.

To Mitsubishi Colt επέστρεψε με γαλλικό διαβατήριο

Το Colt επιστρέφει στη γκάμα της Mitsubishi μετά από απουσία σχεδόν 10 ετών, με τη μορφή ενός σουπερμίνι που αποτελεί καρπό συνεργασίας με τη Renault.

Το τελευταίο Colt ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Mitsubishi στην Ελληνική αγορά. Όταν ωστόσο σταμάτησε να παράγεται, το 2013, τη θέση του πήρε το Space Star που όμως είχε τελείως άλλη λογική και στόχευση.

Μια δεκαετία μετά, το όνομα Colt επιστρέφει στη γκάμα της Ιαπωνικής μάρκας, ακολουθώντας τη λογική που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του νέου ASX: εκμετάλλευση των οικονομιών κλίμακας που εξασφαλίζει η συμμαχία Renault-Nissan, της οποίας η Mitsubishi αποτελεί πλέον μέλος.

Το νέο Colt βασίζεται στο ανανεωμένο Renault Clio, από το οποίο δεν διαφέρει ριζικά σε εμφάνιση. Οι αλλαγές ανάμεσα στα δύο μοντέλα εστιάζονται κυρίως στη μάσκα, τους προφυλακτήρες και το μεγάλο λογότυπο MITSUBISHI στο πορτμπαγκάζ.

Στο εσωτερικό η ομοιότητα είναι ακόμη πιο εμφανής. Υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 10’’ και οθόνη αφής για το infotainment, 7’’ ή 9,3΄΄ αναλόγως την έκδοση.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τρεις επιλογές:

  • 1.0 βενζίνης με 67 ίππους και 95 Nm ροπής, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, 0-100 χλμ./ώρα σε 17,1 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.
  • 1.0 turbo βενζίνης με 90 ίππους και 160 Nm ροπής, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, 0-100 χλμ./ώρα 12,2 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.
  • 1.6 Hybrid με κινητήρα βενζίνης, δύο ηλεκτρικά μοτέρ, (ένα για την κίνηση του αυτοκινήτου κι ένα που λειτουργεί ως γεννήτρια), συνδυαστική απόδοση 145 ίππων, ροπή 205 Nm (ηλεκτροκινητήρα), αυτόματο κιβώτιο 4+2 σχέσεων, μπαταρία 1,2 kWh, 0-100 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή του νέου Mitsubishi Colt θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2023 στην Τουρκία και η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να αρχίσει αμέσως μετά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!