Η Mitsubishi ετοιμάζει το νέο Colt

Η παρουσίαση του νέου Mitsubishi Colt έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου, με τους Ιάπωνες να μας προϊδεάζουν για την έλευσή του, με μια πρώτη εικόνα.

Η Mitsubishi ετοιμάζει το νέο Colt

Η παρουσίαση του νέου Mitsubishi Colt έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου, με τους Ιάπωνες να μας προϊδεάζουν για την έλευσή του, με μια πρώτη εικόνα.

Το νέο Mitsubishi Colt αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2023, με την ιαπωνική εταιρεία να έχει προγραμματίσει την παρουσίασή του για τις 8 Ιουνίου. Με αφορμή αυτή, έδωσαν μια πρώτη εικόνα του supermini, στην οποία αποκαλύπτεται το πίσω μέρος, με το λογότυπο του μοντέλου και της εταιρείας.

Μοιάζει αρκετά γνωστό και αυτό δεν είναι έκπληξη, αφού στην πράξη θα είναι ένα Renault Clio με διαφορετικά σήματα, αξιοποιώντας στο έπακρο τη συνεργασία που έχουν οι εταιρείες. Κάτι που είδαμε και με το ASX, το μικρό SUV, το οποίο πατάει πάνω στο Renault Captur και αυτό είναι εμφανές στη σχεδίασή του.

Μια σημαντική πληροφορία, αφορά την τεχνολογία του, καθώς, όταν η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι το Colt θα επιστρέψει στην αγορά της Ευρώπης, έδειξε ένα σήμα «Hybrid EV» σε μία από τις πόρτες του επερχόμενου μοντέλου. Άρα θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα χρησιμοποιήσει και την εξηλεκτρισμένη γκάμα του Clio, με έκδοση που θα έχει τεχνολογία E-Tech Hybrid.

Το νέο Mitsubishi Colt θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Bursa στην Τουρκία, εκεί όπου εξάλλου συναρμολογείται και η τρέχουσα γενιά του Clio. Το ιαπωνικό supermini θα είναι από τα λίγα μοντέλα που θα περάσουν τον σκόπελο της αυστηρότερης διάταξης Euro 7, αφού αρκετές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν έχουν σκοπό να εξελίξουν νέες γενιές των μικρών τους μοντέλων, αφού το κόστος είναι υψηλό και η διαδικασία ασύμφορη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!