Η πιο δυνατή BMW M έρχεται το 2022

Θα βασίζεται στην εικονιζόμενη πρωτότυπη Concept XM και θα εφοδιάζεται με τεχνολογία plug-in hybrid

Η πιο δυνατή BMW M έρχεται το 2022

Θα βασίζεται στην εικονιζόμενη πρωτότυπη Concept XM και θα εφοδιάζεται με τεχνολογία plug-in hybrid

Στην Art Basel Miami Beach 2021, η BMW M παρουσιάζει το Concept XM, τον προάγγελο της ισχυρότερης BMW M μαζικής παραγωγής, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται στο τέλος της επόμενης χρονιάς. Το BMW Concept XM δίνει μία πρώτη γεύση από τη σχεδίαση του εμπρός τμήματος των προσεχών πολυτελών μοντέλων BMW. Η έκδοση παραγωγής της BMW XM θα κατασκευάζεται από το τέλος του 2022 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg (ΗΠΑ), στη σημαντικότερη αγορά πωλήσεων για το νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων.

Η BMW M λανσάρει λοιπόν το πρώτο της αυθύπαρκτο όχημα μετά την M1, τη χρονιά που γιορτάζεται η 50ή της επέτειος. Η BMW XM θα διατίθεται μόνο ως plug-in υβριδική και αποκλειστικά ως μοντέλο M. Το τολμηρό εξωτερικό στυλ του Concept XM αντανακλά τις έξοχες δυνατότητες του αυτοκινήτου: δυναμισμό, ευελιξία και ακρίβεια και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 80 km. Το νέο σύστημα κίνησης M Hybrid του BMW Concept XM συνδυάζει έναν V8 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλών επιδόσεων που αποδίδει μέγιστη ισχύ 750 ίππων και μέγιστη ροπή 1.000 Nm.

«Το BMW Concept XM επαναπροσδιορίζει πλήρως την κατηγορία αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων», δήλωσε ο Franciscus van Meel, CEO της BMW M GmbH. «Υπογραμμίζει την ικανότητα της BMW M GmbH να ανατρέπει τα καθιερωμένα και να ανοίγει νέους ορίζοντες για να προσφέρει στους φίλους της μάρκας την απόλυτη οδηγική εμπειρία. Η έκδοση παραγωγής – το πρώτο αυθύπαρκτο μοντέλο BMW M μετά τη θρυλική BMW M1 – επιβεβαιώνει επίσης τη σταδιακή πορεία μας προς τον εξηλεκτρισμό της μάρκας μας».

Στο BMW Concept XM, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το προχωρημένο ντιζάιν του εμπρός τμήματος των πολυτελών μοντέλων BMW, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2022 στο πλαίσιο της προϊοντικής επέλασης της BMW στην πολυτελή κατηγορία. Οι προβολείς χωρίζονται σε δύο ανεξάρτητες μονάδες, ένα νέο στιλιστικό στοιχείο που δημιουργεί μία συναρπαστική εμφάνιση. Μέσα στο BMW Concept XM, η σχεδίαση των γραμμών και της επιφάνειας του ταμπλό οργάνων, της κεντρικής κονσόλας, των επενδύσεων θυρών και των καθισμάτων χαρίζουν στο εσωτερικό του εμπρός τμήματος μία προηγμένη αίσθηση με τη δυναμική γεωμετρία τους και τα υψηλής ποιότητας υλικά. Καφέ δέρμα με vintage εμφάνιση, χαλκός και ανθρακόνημα δημιουργούν μία γέφυρα μεταξύ πολυτέλειας και μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ένα τολμηρό διακοσμητικό στοιχείο δημιουργεί μία σαφή οπτική διαφοροποίηση ανάμεσα στο χώρο του οδηγού και τα υπόλοιπα τμήματα του αυτοκινήτου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!