Το απόλυτο Range Rover Sport SVR

Η έκδοση Ultimate προσθέτει αποκλειστικές λεπτομέρειες στο SUV επιδόσεων των 575 ίππων

Το απόλυτο Range Rover Sport SVR

Η έκδοση Ultimate προσθέτει αποκλειστικές λεπτομέρειες στο SUV επιδόσεων των 575 ίππων

Το Range Rover Sport SVR είναι το ισχυρότερο και πιο γρήγορο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Land Rover. Από το 2014, όταν βγήκε στην παραγωγή, έχει καταγράψει περισσότερες από 20.000 πωλήσεις και η βρετανική μάρκα «χτίζει» πάνω στην αποδοχή του από το κοινό.

Το Range Rover Sport SVR Ultimate edition είναι δημιουργία του τμήματος SV Bespoke της εταιρείας και αποτελεί την απόλυτη έκδοση του σπορ SUV. Το ανθρακονημάτινο καπό, βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος, οι τροχοί των 22 ιντσών, οι μαύρες δαγκάνες των φρένων, αλλά και διάφορα σημεία του αμαξώματος σε μαύρο χρώμα (οροφή, γρίλια, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, λεπτομέρειες στα εμπρός φτερά κ.α.) κάνουν το συγκεκριμένο Range Rover Sport SVR να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο.

Πέρα από το γαλάζιο των φωτογραφιών, η Ultimate edition του σπορ SUV μπορεί να παραγγελθεί επίσης σε γκρι ή μαύρο. Στο εσωτερικό του υπάρχουν τα φωτιζόμενα μαρσπιέ με το όνομα της έκδοσης και μαύρα μεταλλικά paddles για την αλλαγή των σχέσεων.

Στη δεύτερη γενιά του, το Range Rover Sport SVR εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο 5λιτρο V8 κινητήρα. Η μέγιστη ισχύς φθάνει τους 575 ίππους και η ροπή τα 700 Nm, ενώ οι επιδόσεις το καθιστούν ένα από τα πιο γρήγορα SUV στην αγορά: 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δλ. και τελική ταχύτητα 283 χλμ/ώρα.

Το Range Rover Sport SVR Ultimate edition είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία στην Μ. Βρετανία, με την τιμή του να αρχίζει από τις 123.900 λίρες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!