Η ανανεωμένη BMW Σειρά 2 με φρέσκο εσωτερικό και νέες τεχνολογίες

Το δίθυρο coupe της BMW ανανεώθηκε, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να εντοπίζονται κυρίως στη διαμόρφωση του εσωτερικού.

Η ανανεωμένη BMW Σειρά 2 με φρέσκο εσωτερικό και νέες τεχνολογίες

Το δίθυρο coupe της BMW ανανεώθηκε, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να εντοπίζονται κυρίως στη διαμόρφωση του εσωτερικού.

H BMW συνεχίζει ένα δραστήριο 2024 αποκαλύπτοντας την ανανεωμένη Σειρά 2 Coupe. Με αυτό το facelift, το δίθυρο coupe πλαισιώνει τις Σειρά 3 και Σειρά 4 που επίσης ανανεώθηκαν πρόσφατα. Όπως συνέβη και σε εκείνες τις περιπτώσεις, οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στο εσωτερικό, μαζί με τεχνολογικές αναβαθμίσεις και μερικές νέες πινελιές στην εξωτερική εμφάνιση.

Η γκάμα του μοντέλου θα προσφέρει την ίδια σειρά κινητήριων συνόλων όπως και πριν, με τις 4κύλινδρες 218i, 220i και 230i να βρίσκονται στη βάση των διαθέσιμων επιλογών. H 218i αποδίδει 156 ίππους και επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δλ. Οι 220i και 230i μοιράζονται τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα και αποδίδουν 184 και 245 ίππους, αντίστοιχα. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 7,5 δλ. για την 220i και σε 5,9 δλ. για την 230i.

Παράλληλα, η 220d διαθέτει 2λιτρο diesel κινητήρα απόδοσης 190 ίππων και συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt, που τη δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ. Πάνω από αυτές βρίσκεται η M240i, η οποία διαθέτει έναν 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα με twin-turbo, με την ίδια μέγιστη ισχύ 374 ίππων όπως και πριν, και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ.

Σε αμφότερες τις 4κύλινδρες εκδόσεις η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, με την M240i να λαμβάνει το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης xDrive της BMW. Τα περισσότερα μοντέλα διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων Steptronic (με paddles πίσω από το τιμόνι), το οποίο είναι προαιρετικό μόνο στη 218i.

Οι πιο ουσιαστικές αλλαγές σε όλα τα μοντέλα αφορούν το εσωτερικό, με την εισαγωγή ενός νέου ταμπλό και ανασχεδιασμένου κεντρικού του τμήματος. Διατηρείται το ίδιο καμπυλωτό πάνελ με πριν, που στεγάζει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12,3” και μια κεντρική οθόνη αφής 14,9”.

To σύστημα infotainment διαθέτει το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της BMW που ενσωματώνει όλα τα χειριστήρια του αυτοκινήτου σε ένα σύστημα. Αυτό συνδυάζεται με ένα νέο τιμόνι και, ανάλογα με το μοντέλο, ένα νέο, μεγάλο head-up display που είναι εξαιρετικά διαμορφώσιμο.

Η BMW έχει επίσης προσθέσει μερικά νέα χρώματα και στοιχεία διακόσμησης στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας επιλογής κόκκινου συνθετικού δέρματος, παράλληλα με τα υπάρχοντα μαύρα και κονιάκ φινιρίσματα, καθώς και νέα στοιχεία από ξύλο και ανθρακονήματα στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών.

Εξωτερικά, δεν υπάρχουν αλλαγές στη σχεδίαση, αλλά υπάρχουν νέες επιλογές χρωμάτων και τροχών, καθώς και ένα φινίρισμα περλέ χρώμιο για τις γρίλιες νεφρών στα μοντέλα που δεν είναι εφοδιασμένα με το προαιρετικό πακέτο Black Shadowline Package.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!