Το VinFast VF 3 θυμίζει έναν παλιό γνώριμο…

Το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV της βιετναμέζικης VinFast έχει σχεδιαστεί για τους κατοίκους της πόλης και στοχεύει να προσφέρει αυτονομία μόλις 200 χλμ.

Το VinFast VF 3 θυμίζει έναν παλιό γνώριμο…

Το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV της βιετναμέζικης VinFast έχει σχεδιαστεί για τους κατοίκους της πόλης και στοχεύει να προσφέρει αυτονομία μόλις 200 χλμ.

H βιετναμέζικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων VinFast θα εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά, και φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει τις καρδιές μας με ένα μικρό SUV που έχει σχεδιαστεί για να εστιάζει περισσότερο στο χαρακτήρα παρά στην πρακτικότητα: το νέο VinFast VF 3.

Το VF 3, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2024 στο Λας Βέγκας, έχει τετραγωνισμένο σχεδιασμό που θυμίζει πολύ το τελευταίο Suzuki Jimny. Η εκτεταμένη πλαστική επένδυση και στα δύο αυτοκίνητα είναι μια άλλη προφανής ομοιότητα και υποδηλώνει ότι το VF 3 μπορεί να αντέξει τραχιά εδάφη, αν χρειαστεί. Το VinFast VF 3 μοιάζει λίγο πιο μοντέρνο, με ελαφρώς πιο στρογγυλεμένες ακμές και μια «αιωρούμενη» οροφής.

Οι πραγματικά μικροσκοπικές διαστάσεις του συμβάλλουν επίσης στο χαριτωμένο χαρακτήρα του VF 3. Αυτό το τρίθυρο αμιγώς ηλεκτρικό SUV έχει μήκος μόλις 3,19 μέτρα, πλάτος 1,679 μ. και ύψος 1,62 μ., δηλαδή πολύ πιο μικρό σε σύγκριση με το ήδη compact Jeep Avenger ή ένα Dacia Duster. Η πλησιέστερη σύγκριση είναι, για άλλη μια φορά, το Suzuki Jimny, το οποίο έχει περίπου το ίδιο πλάτος και ύψος με το VF 3, αλλά εξακολουθεί να είναι μακρύτερο, στα 3,48 μ.

Η VinFast αναφέρει ότι θα μπορείτε να στριμώξετε τέσσερα άτομα στο VF 3 ή μέχρι 550 λίτρα αποσκευές όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα. Δεν περιμένουμε να υπάρχει μεγάλος χώρος αποσκευών με τα καθίσματα στη θέση τους. Το εσωτερικό διαθέτει επίσης μια οθόνη infotainment 10″ εξοπλισμένη με Android Auto και Apple CarPlay.

Όλα αυτά φαίνονται πολλά υποσχόμενα, αλλά όπως πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ελπίζουν να απευθυνθούν στους κατοίκους της πόλης ή σε όσους αναζητούν ένα αστικό όχημα, η αυτονομία του VF 3 θα είναι πολύ μικρή, μόλις 200 χλμ., η οποία θα το τοποθετούσε στην ίδια κλίμακα με το Mazda MX-30 ή το βασικό Fiat 500e με τη μπαταρία 24 kWh.

Παρότι ιδρύθηκε μόλις το 2017, η VinFast διαθέτει ήδη μια σειρά τεσσάρων ηλεκτρικών SUV που ονομάζονται VF 6, VF 7, VF 8 και VF 9. Θα μπορούσε επίσης να επεκταθεί σύντομα σε νέα εδάφη, καθώς χρησιμοποίησε τη CES 2024 για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο ενός ηλεκτρικού concept pick-up φορτηγού με την ονομασία VF Wild, το οποίο προλογίζει ένα μελλοντικό αντίπαλο του Rivian R1T.

Η VinFast σκοπεύει να λανσάρει το VF 3 σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ευρωπαϊκή κυκλοφορία, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη τεχνικές λεπτομέρειες. Στις ΗΠΑ, με την επιδότηση (7.500 $) που υπάρχει για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Vinfast θα κοστίζει μόλις 12.500 δολάρια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!