Συνεργασία Morgan και Pininfarina

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εγχείρημα θα ανακοινωθούν το 2024, που η Morgan θα γιορτάσει τα 115α γενέθλιά της.

Συνεργασία Morgan και Pininfarina

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εγχείρημα θα ανακοινωθούν το 2024, που η Morgan θα γιορτάσει τα 115α γενέθλιά της.

Δύο από τους παλαιότερους κατασκευαστές αμαξωμάτων στον κόσμο της αυτοκίνησης, η Morgan και ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Pininfarina, συνεργάζονται στη δημιουργία ενός μυστηριώδους εγχειρήματος. Με την κατασκευή μοναδικών αμαξωμάτων να έχει αναγεννηθεί τον τελευταίο καιρό, οι premium αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εξαιρετικά εξειδικευμένες εταιρείες προσφέρουν στους ευκατάστατους λάτρεις της αυτοκίνησης την ευκαιρία να δημιουργήσουν πραγματικά μοναδικά οχήματα που ξεχωρίζουν από τις συνηθισμένες προτάσεις.

Οι εταιρείες διαθέτουν πάνω από δύο αιώνες συνδυασμένης εμπειρίας στην κατασκευή αμαξωμάτων και συνεργάζονται για μια περιορισμένη σειρά ατομικών παραγγελιών που θα συνδυάζουν τη φιλοσοφία της Morgan για την κατασκευή αμαξωμάτων του 21ου αιώνα, με την κληρονομιά της Pininfarina στην καθαρότητα και την κομψότητα του σχεδιασμού.

Ωστόσο, αυτές είναι οι μόνες λεπτομέρειες που η Morgan επέλεξε να μοιραστεί προς το παρόν, αναφέροντας ότι θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες το 2024, όταν η βρετανική μάρκα θα γιορτάσει τα 115α γενέθλιά της. Υπάρχουν πολύ λίγοι περιορισμοί όταν πρόκειται για τέτοιου είδους αυτοκίνητα, αλλά συνήθως χρησιμοποιούν το πλαίσιο και το σύστημα κίνησης από υπάρχοντα μοντέλα. Η γκάμα της Morgan αποτελείται από μόλις τρία μοντέλα: το τρίτροχο Super 3 και τα roadster Plus Four και Plus Six.

Τα διθέσια μοντέλα -που χρησιμοποιούν κινητήρα BMW– μοιάζουν με την πιο προφανή επιλογή για να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή του αμαξώματος, καθώς δεν είναι δύσκολο να τα φανταστεί κανείς να μεταμορφώνονται σε ένα κομψό coupe που θα μπορούσε να αποτελέσει τον πνευματικό διάδοχο του διάσημου Morgan AeroMax. Ωστόσο, δεν αποκλείεται τα σχέδια να περιλαμβάνουν το εκκεντρικό Super 3 σε αυτό το πρώιμο στάδιο.

Στην ανακοίνωση της συνεργασίας με την Pinninfarina, ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan, Massimo Fumarol, δήλωσε: «Η κατασκευή αμαξωμάτων εισχωρεί στην ίδια την ουσία της δημιουργίας ενός αυτοκινήτου και είναι κάτι που έχουμε καλλιεργήσει και προστατεύσει στη Morgan. Διαπιστώσαμε ότι η χειροποίητη κατασκευή και όχι με αυτοματισμούς, αφήνοντας την καρδιά του δημιουργού να διαμορφώσει μια γραμμή ή ένα αντικείμενο, είναι αυτό που επιτρέπει στο πνεύμα της εταιρείας μας να λάμπει».

«Για εμάς, η κατασκευή αμαξωμάτων έχει και μια ηθική σημασία. Κάνοντας κάτι με τα χέρια σου, επιτρέπει να κατανοήσεις και να εκτιμήσεις πλήρως τις πρώτες ύλες, και με τη σειρά σου να σεβαστείς το περιβάλλον στο οποίο δημιουργήθηκαν».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!