Ολοταχώς για τον τίτλο: Νέα νίκη για τον Max Verstappen

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing επικράτησε για τρίτο συνεχή αγώνα, τερματίζοντας πρώτο στο GP της Αυστρίας

Ολοταχώς για τον τίτλο: Νέα νίκη για τον Max Verstappen

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing επικράτησε για τρίτο συνεχή αγώνα, τερματίζοντας πρώτο στο GP της Αυστρίας

Με την τρίτη σερί του νίκη και πέμπτη σε εννέα Grand Prix στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, ο Max Verstappen διεύρυνε στους 32 βαθμούς το προβάδισμά του από τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός που το Σάββατο ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Mercedes-AMG για δύο ακόμη χρόνια, τερμάτισε στην 4η θέση, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τα ελαστικά του.

Στο βάθρο μαζί με τον Verstappen ανέβηκαν οι Valtteri Bottas (Mercedes) και Lando Norris (McLaren). Δύο ποινές 5 δλ. στον Sergio Perez είχαν ως αποτέλεσμα ο Μεξικάνος οδηγός της Red Bull να υποχωρήσει στην 6η θέση.

Η συνέχεια της φετινής σεζόν θα δοθεί στο Silverstone, στις 18 Ιουλίου.

Αναλυτικά όσα έγιναν στον αγώνα:

Στην εκκίνηση o Verstappen κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Norris και ο Perez από τον Hamilton. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, λόγω της εγκατάλειψης του Ocon (Alpine). Όταν έφυγε το safety car, ο Perez έπεσε στη 10η θέση καθώς βγήκε εκτός πίστας προσπαθώντας να περάσει τον Norris. Έτσι ανέβηκαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα οι Hamilton-Bottas.

Στον 20ο γύρο ο Norris ενημερώθηκε ότι του επιβάλλεται ποινή 5 δλ. για το περιστατικό με τον Perez. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο Hamilton έκανε την κίνηση και πέρασε τον νεαρό συμπατριώτη του. Όμως πλέον η απόστασή του από τον πρωτοπόρο Verstappen άγγιζε τα 10 δλ. Αργότερα επιβλήθηκε ποινή 5 δλ. στον Perez, για παρόμοιο περιστατικό, αυτή τη φορά με «θύμα» τον Leclerc.

Norris και Bottas μπήκαν μαζί για αλλαγή ελαστικών στον 31ο γύρο, όμως χάρη στην ποινή 5 δλ. για τον οδηγό της McLaren, ο Φινλανδός της Mercedes επέστρεψε πρώτος στην πίστα, στην 3η θέση. Ακολούθησαν χωρίς απρόοπτα τα pit stops των Hamilton και Verstappen. Ο Ολλανδός οδηγός της RBR διατηρούσε διαφορά 13 δλ. από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Με τον Hamilton να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ελαστικά και το πάτωμα του μονοθεσίου του, ο Bottas ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Norris να περάσει τον Βρετανό οδηγό της Mercedes, ο οποίος μπήκε στα pits για νέο σετ ελαστικών και επέστρεψε στην 4η θέση.

Μέχρι τη σημαία του τερματισμού ο Verstappen είχε έναν ήσυχο αγώνα, σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο. Το φινάλε του Grand Prix της Αυστρίας σημαδεύτηκε από τη σύγκρουση του Raikkonen με τον Vettel που οδήγησε εκτός πίστας τους δύο πρώην πρωταθλητές.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!