Η Mercedes προετοιμάζει compact ηλεκτρικό sedan

Η Mercedes δημοσιοποίησε μία teaser εικόνα του ολοκαίνουργιου αμιγώς ηλεκτρικού εισαγωγικού μοντέλου της, που πρόκειται να αντλήσει μεγάλο μέρος της τεχνολογίας του από το πρωτότυπο αυτοκίνητο EQXX.

Η Mercedes προετοιμάζει compact ηλεκτρικό sedan

Η Mercedes δημοσιοποίησε μία teaser εικόνα του ολοκαίνουργιου αμιγώς ηλεκτρικού εισαγωγικού μοντέλου της, που πρόκειται να αντλήσει μεγάλο μέρος της τεχνολογίας του από το πρωτότυπο αυτοκίνητο EQXX.

Η Mercedes ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό sedan, που έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί την BMW i4, το Hyundai Ioniq 6, και το Tesla Model 3. Μία πρώτη γεύση του νέου μοντέλου θα πάρουμε με τη μορφή ενός πρωτότυπου, που θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου αργότερα φέτος. Το μικρό ηλεκτρικό sedan της Mercedes θα βασίζεται στη νέα αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα MMA του γερμανικού κατασκευαστή, η οποία έχει εξελιχθεί μέσω του Vision EQXX που έχει διανύσει 1.200 χλμ. με μία φόρτιση.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Mercedes, Markus Schafer, εξήγησε στο DrivingElectric ότι τα επερχόμενα μοντέλα της Mercedes θα διαθέτουν αρκετά «βιονικά κατασκευασμένα» μέρη, με τη μάρκα να εστιάζει κυρίως στην παροχή «μεγαλύτερης αυτονομίας από μικρότερες μπαταρίες». Ο Schafer ανέφερε έναν μελλοντικό στόχο για ενεργειακή πυκνότητα άνω των 800 Wh ανά λίτρο ενεργειακής πυκνότητας, η οποία ξεπερνάει κατά πολύ τα 680Wh/l της μπαταρίας του Tesla Model 3.

Φυσικά, ένα αποδοτικό σύστημα κίνησης δεν ωφελεί αν το νέο sedan της Mercedes δεν έχει την κατάλληλη αεροδυναμική διαμόρφωση. Επομένως, όπως φαίνεται από την εικόνα teaser, το μικρό μοντέλο της Mercedes θα μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά από πλευράς μεγέθους και αναλογιών με τη βενζινοκίνητη Mercedes CLA.

Θα υιοθετήσει τη σχεδιαστική γλώσσα της σειράς αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της Mercedes με την επωνυμία EQ, περιμένετε το νέο compact sedan να αποκτήσει μια μπάρα φώτων εμπρός και πίσω, αναδυόμενες χειρολαβές θυρών και αεροδυναμικές ζάντες αλουμινίου, προκειμένου να μειώσει την οπισθέλκουσα και να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία από την μπαταρία.

Στο εσωτερικό, το μικρό ηλεκτρικό sedan της Mercedes θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα αποκτήσει το επερχόμενο σύστημα infotainment MB.OS. Όπως συνηθίζεται στις μέρες μας με τα μοντέλα της Mercedes, αναμένεται το ταμπλό να παρουσιάσει φανταχτερές οθόνες, πιθανότατα μια εξέλιξη των Hyperscreen και Superscreen που συναντώνται στη Mercedes EQS και τη νέα E-Class, αντίστοιχα.

Η Mercedes επιδιώκει ήδη να προωθήσει περαιτέρω τα μοντέλα της στην αγορά, με τον επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας Ola Kallenius να αναφέρει: «Το σημείο εισόδου στη μάρκα της Mercedes στο μέλλον θα είναι διαφορετικό από το σημερινό». Επομένως, μπορούμε να περιμένουμε ότι η νέα ηλεκτρική baby Benz θα είναι το νέο εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας της μάρκας, όταν καταφθάσει κάποια στιγμή εντός των επόμενων δύο ετών.

Αποκλειστική συνεργασία: DrivingElectric

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Mercedes στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!