Mercedes-Benz Vision EQXX

Για τη δημιουργία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με αυτονομία 1.000 χλμ. χρησιμοποιήθηκαν καινοτόμες λύσεις σε κάθε τομέα

Εκμεταλλευόμενη τη χρήση της τεχνογνωσίας από τη συμμετοχή της στη Formula 1, χρησιμοποιώντας ελαφρά υλικά και δίνοντας προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια κατά τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, η Mercedes-Benz κατασκεύασε το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Vision EQXX. Με μπαταρία εκμεταλλεύσιμης χωρητικότητας κάτω από 100 kWh, επιτυγχάνεται αυτονομία που ξεπερνά τα 1.000 χλμ. με μία φόρτιση!

Παρά το γεγονός ότι η μπαταρία του Vision EQXX είναι παραπλήσια σε ενέργεια αυτής της EQS, είναι κατά 50% μικρότερη σε διαστάσεις και κατά 30% ελαφρύτερη. Η μέγιστη ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ του Mercedes-Benz Vision EQXX εκτιμάται περίπου στους 200 ίππους, ενώ το μεταξόνιο των 2,8 μέτρων προσφέρει ένα ευρύχωρο εσωτερικό για 4 επιβάτες.

Η κατανάλωση ενέργειας για κάθε 100 χλμ. είναι λιγότερη από 10 kWh, αντίστοιχη της χρήσης ενός οικιακού air condition για περίπου 3 ώρες! Πώς γίνεται αυτό; Σχεδιάζοντας το αυτοκίνητο με το χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας στον κόσμο Cd 0,17 (σπάζοντας το ρεκόρ της EQS με 0,2), με χρήση ελαφρών υλικών (που διατηρούν το βάρος της EQXX στα 1.750 κιλά) και με τεχνολογίες, όπως η ανάκτηση ενέργειας, που εξασφαλίζουν επιπλέον χλμ. όσο η EQXX κινείται.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!