Αποκαλυπτήρια για τη νέα Mercedes E-Class

Η καινούργια Mercedes E-Class μεγάλωσε σε μέγεθος, ενώ κάθε έκδοσή της θα είναι πλέον εξηλεκτρισμένη, με ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα.

Αποκαλυπτήρια για τη νέα Mercedes E-Class

Η καινούργια Mercedes E-Class μεγάλωσε σε μέγεθος, ενώ κάθε έκδοσή της θα είναι πλέον εξηλεκτρισμένη, με ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα.

Η 6η γενιά της Mercedes E-Class κατέφθασε, και έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στο executive sedan, το οποίο θα ανταγωνιστεί τη νέα BMW Σειρά 5. Κάθε κινητήριο σύνολο που διατίθεται στη νέα E-Class έχει εξηλεκτριστεί, υιοθετώντας ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα, όπως συνέβει και με το ανανεωμένο SUV GLE. Ωστόσο, σε αντίθεση με την επερχόμενη Σειρά 5, δεν υπάρχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αυτή η εναλλακτική λύση παρέχεται από το αντίστοιχου μεγέθους μοντέλο EQE.

Όσον αφορά τη σχεδίαση, η νέα E-Class αποτελεί ένα εξελικτικό βήμα σε σχέση με την προκάτοχό της. Ενσωματώνει στιλιστικά στοιχεία από τις S-Class και EQE, και συγκεκριμένα την καινούργια μάσκα (η οποία διατίθεται και με οπίσθιο φωτισμό) και το γυαλιστερό μαύρο περίγραμμα. Συμπεριλαμβάνονται επίσης πιο λεπτοί προβολείς LED και πίσω φώτα με υπογραφή το τριάκτινο αστέρι.

Με μήκος 4.949 μέτρα, πλάτος 1,88 μ., ύψος 1,468 μ. και μεταξόνιο 2,961 μ. (αυξημένο κατά 22 χλστ.), η καινούργια E-Class έχει μεγαλώσει σε κάθε διάσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερος χώρος στο εσωτερικό, σύμφωνα με τη Mercedes. O χώρος αποσκευών παραμένει 540 λίτρα για τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και 370 λίτρα για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Ο συντελεστής οπισθέλκουσας 0,23 Cd συμβάλει στη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, και σε αυτό συμβάλλουν και οι ειδικά μελετημένοι τροχοί, που κυμαίνονται από 17 έως 21 ίντσες. Η νέα E-Class διαθέτει επίσης αναδυόμενες χειρολαβές θυρών και μια ενεργή γρίλια ψυγείου, η οποία μπορεί να κλείνει, για να μειώσει την οπισθέλκουσα, όταν υπάρχουν χαμηλότερες απαιτήσεις απαγωγής θερμότητας.

Καθώς η Mercedes εδραιώνει την εικόνα της E-Class ως μια επιλογή πολυτελείας στην executive κατηγορία, πολλά από τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του νέου αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένα από τη μεγαλύτερη S-Class. Η μεγάλη είδηση είναι το προαιρετικό ταμπλό «Superscreen» της E-Class.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μικρότερη έκδοση της οθόνης Hyperscreen που συναντάμε στην EQS και την S-Class, και διαθέτει το πιο πρόσφατο λογισμικό συστήματος infotainment MBUX. Ο σχεδιασμός είναι παρόμοιος, με μια μεγάλη κεντρική οθόνη και δύο πάνελ εκατέρωθεν. Τα συστήματα ασφάλειας περιλαμβάνουν ενεργό σύστημα υποβοήθησης τυφλών σημείων και πέδησης, ενώ η E-Class είναι πλέον διαθέσιμη με σύστημα αυτόματων ελιγμών στάθμευσης.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, η νέα E-Class προσφέρεται με ήπια υβριδικό ή plug-in υβριδικό σύστημα, ενώ όλα τα μοντέλα διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Τα ήπια υβριδικά ξεκινούν με την E 200 που αποδίδει 204 ίππους, η οποία χρησιμοποιεί έναν 2λιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα, που ενισχύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 23 ίππων.

Η diesel έκδοση διαθέτει τον 2λιτρο 4κύλινδρο ήπια υβριδικό κινητήρα E 220 d που αποδίδει 197 ίππους και σύμφωνα με τη Mercedes, έχει ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου 4,8 λτ./100 χλμ. Μπορεί να διατίθεται με κίνηση είτε στους πίσω τροχούς ή με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της E-Class μπορούν να διανύσουν έως και 100 χλμ. χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, χάρη σε μια μπαταρία 25,4 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 95 kW (129 ίππων), που υποστηρίζεται από έναν 2λιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα. Η E 300 e προσφέρει συνολική ισχύ 313 ίππων, και η E 400 e αποδίδει 381 ίππους. Mία E 300 de diesel plug-in υβριδική έκδοση θα ενταχθεί στη γκάμα αργότερα.

Παρά το μεγαλύτερο μεταξόνιο της νέας E-Class, ο κύκλος στροφής είναι μικρότερος από τα 11,6 μέτρα του απερχόμενου μοντέλου. Το προαιρετικό πακέτο Technology περιλαμβάνει σύστημα τετραδιεύθυνσης που μπορεί να στρίψει τους πίσω τροχούς κατά 4,5 μοίρες, μειώνοντας τον κύκλο στροφής στα 10,8 μέτρα. Περιλαμβάνεται επίσης η αερανάρτηση Airmatic με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ADS+.

Με το ψηφιακό κλειδί οχήματος, η E-Class μπορεί να εκκινήσει και να κλειδώσει απλά από τον οδηγό που φέρει ένα συμβατό smartphone μαζί του (iPhone 11 ή μεταγενέστερο και Apple Watch 6). Είναι επίσης δυνατή η κοινή χρήση του κλειδιού. Μπορούν μέσω διάφορων ψηφιακών καναλιών για να προσκληθούν τα μέλη της οικογένειας ή φίλοι να χρησιμοποιήσουν την E-Class. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί να εκχωρήσει διαφορετικά δικαιώματα, παρέχοντας μόνο πρόσβαση στο όχημα ή επιτρέποντας και την οδήγησή του.

Με το νέο σύστημα ενεργού φωτισμού περιβάλλοντος (Active Ambient Lighting) που συγκαταλέγεται στον προαιρετικό εξοπλισμό, η E-Class δημιουργεί μία φωτεινή απεικόνιση του ήχου ταινιών, μουσικής και ή εφαρμογών. Οι γρήγορες ακολουθίες ρυθμών προκαλούν ταχύτερες εναλλαγές φωτός, ενώ ένα πιο αργό τέμπο μπορεί να δημιουργήσει απαλά συγχωνευόμενες αλλαγές φωτισμού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!