Πρώτες επίσημες ματιές στο Volkswagen ID.7 GTX

Η Volkswagen προετοιμάζει μια σπορ έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού sedan ID.7.

Πρώτες επίσημες ματιές στο Volkswagen ID.7 GTX

Η Volkswagen προετοιμάζει μια σπορ έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού sedan ID.7.

Η νεοσύστατη μάρκα GTX προορίζεται για τα σπορ αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volkswagen και ενώ μέχρι στιγμής έχει εμφανιστεί μόνο στα ID.4 και ID.5. Tο ID.7 έχει επιβεβαιωθεί ως το επόμενο μοντέλο που θα φορέσει το σήμα. Το ID.7 GTX θα παρουσιαστεί στην έκθεση IAA Mobility Show στο Μόναχο μεταξύ 5 και 10 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν το κανονικό ID.7 sedan αρχίσει να πωλείται το φθινόπωρο. Όπως και τα άλλα μοντέλα GTX, θα προσφέρει αρκετά ήπιες εξωτερικές βελτιώσεις και αυξημένες επιδόσεις.

Η VW αποκάλυψε μερικές κοντινές εικόνες του ID.7 GTX. Οι κύριες αλλαγές θα έρθουν χάρη στις μαύρες γυαλιστερές πινελιές, τη μαύρη οροφή, τα φιμέ τζάμια και τα σήματα GTX. Το εσωτερικό θα διαθέτει κόκκινες ραφές στα καθίσματα, το ταμπλό και τις πόρτες για να ταιριάζει με το εξωτερικό χρώμα.

Ως ένα εστιασμένο στις επιδόσεις, αμιγώς ηλεκτρικό sedan αυτοκίνητο, το ID.7 GTX θα αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το Tesla Model 3, το BMW i4 και το Polestar 2. H Volkswagen έχει τοποθετήσει ένα σύστημα διπλού ηλεκτροκινητήρα, το οποίο αναμένεται να τροφοδοτείται από μια μπαταρία 82 kWh – αντί για τη μονάδα 77 kWh που συναντάται στα μοντέλα ID.4 και ID.5 GTX. Τα επίπεδα ισχύος δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά αναμένεται να κυμαίνονται κάπου στην περιοχή των 400 ίππων.

Η Volkswagen αναφέρει ότι το ID.7 GTX είναι «ρυθμισμένο για οδηγική απόλαυση», χάρη σε ένα σύστημα ελέγχου δυναμικής που μπορεί να ρυθμίσει τα φρένα, το σύστημα διεύθυνσης και το πλαίσιο ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης. Το στάνταρ ID.7 θα έχει αυτονομία έως και 700 χλμ. με μπαταρία 82 kWh. Με την έμφαση στις επιδόσεις, αναμένεται ότι η αυτονομία του μοντέλου GTX θα είναι μικρότερη αυτής της τιμής.

Volkswagen ID.7 GTX

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!