GP Γαλλίας: Ο Verstappen έσπασε το σερί του Hamilton στις κατατακτήριες

Ο οδηγός της Red Bull Racing εξασφάλισε την pole position στην πίστα του Paul Ricard

GP Γαλλίας: Ο Verstappen έσπασε το σερί του Hamilton στις κατατακτήριες

Ο οδηγός της Red Bull Racing εξασφάλισε την pole position στην πίστα του Paul Ricard

Όλα ήταν έτοιμα στην πίστα του Paul Ricard και το μόνο που έμενε ήταν να δούμε αν η διαφορά του Max Verstappen από τις Mercedes στο FP3, ήταν πραγματική.

Όμως η διαδικασία δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει και μία έξοδος του Yuki Tsunoda    -οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει- στη στροφή 2 ήταν η αφορμή να βγει η κόκκινη σημαία.
Αφού η Alpha Tauri απομακρύνθηκε, οι οδηγοί βγήκαν επιτέλους στην πίστα φορώντας την C4 της Pirelli και μέχρι τη λήξη του Q1 είχαμε αρκετές εναλλαγές στην κορυφή.
Μέχρι που το δεκαοκτάλεπτο τελείωσε όπως ξεκίνησε, με κόκκινη σημαία δηλαδή, η οποία προκλήθηκε αυτήν την φορά από λάθος εκτίμηση του Mick Schumacher. Έτσι, ο Γερμανός οδηγός δεν κατάφερε να συνεχίσει παρόλο που είχε προκριθεί στην επόμενη περίοδο.

Οι Verstappen και Hamilton ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ o George Russell πέρασε για 7η φορά φέτος στο Q2. Ο Βρετανός οδηγός ήταν και ο μόνος που βγήκε με τα μαλακά ελαστικά στη δεύτερη περίοδο, μιας και όλοι οι υπόλοιποι φόρεσαν την C3. Ο Hamilton βρέθηκε για αρκετά λεπτά στην πρωτοπορία, όμως ο Bottas πήρε την πρώτη θέση σχεδόν την τελευταία στιγμή, ενώ η δεκάδα συμπληρώθηκε από τους οδηγούς των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας και τους Gasly και Alonso.

Το Q3 ξεκίνησε με τους Ricciardo και Alonso να κάνουν τη διαφορά και να βγαίνουν με την μεσαία γόμα. Ο Verstappen από την αρχή στην pole position, με τον Βρετανό να βρίσκεται δεύτερος και να χάνει τρία δέκατα στον τελευταίο τομέα της πίστας, όση περίπου δηλαδή ήταν και η μεταξύ τους διαφορά. Ο Ολλανδός κατάφερε να κατεβάσει κι άλλο το χρόνο του (1:29:990) στην τελική προσπάθεια κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση, ενώ ο Hamilton διατήρησε τη δεύτερη, με τον Bottas τρίτο και τον Sergio Perez τέταρτο. Ο Carlos Sainz κλείνει την πεντάδα, ενώ ο Pierre Gasly βρέθηκε έκτος συνεχίζοντας έτσι τις πολύ καλές του επιδόσεις στις κατατακτήριες,

Δεδομένου ότι ο Max Verstappen προηγείται μεν στο πρωτάθλημα οδηγών αλλά ξεκινάει δε από την ακάθαρτη πλευρά της ευθείας, ο αυριανός αγώνας αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι πρώτοι 10 οδηγοί θα εκκινήσουν με τη μέση γόμα, με τα κόκκινα φώτα να σβήνουν στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!