Hamilton: Αλλαγή στο “μαγικό” κουμπί των φρένων

Μετά το ατυχές συμβάν στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

Hamilton: Αλλαγή στο “μαγικό” κουμπί των φρένων

Μετά το ατυχές συμβάν στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

Το κουμπί ρύθμισης της πέδησης ευθύνεται τελικά για την έξοδο του Lewis Hamilton μετά την επανεκκίνηση του αγώνα, δύο γύρους πριν από το τέλος του GP στο Baku. Ο ίδιος ο Βρετανός οδηγός ανακάλυψε μετά τον αγώνα, πως είχε ενεργοποιήσει κατά λάθος το λεγόμενο “μαγικό κουμπί”, πράγμα που δημιούργησε και το μπλοκάρισμα στους τροχούς της F1 W12 E Performance.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσει εκτός βαθμών (στην 15η θέση) ενώ ο Verstappen είχε προηγουμένως εγκαταλείψει. Ο Hamilton ερωτήθη εάν το λάθος του προκλήθηκε από την πίεση που του έχει προκαλέσει ο Ολλανδός, με τον ίδιο να απαντάει “Ο Max δεν ήταν καν στον αγώνα εκείνη τη στιγμή, οπότε αυτό δεν ισχύει. Βασικά δεν το μετράω καν για λάθος αυτό που έγινε. Δεν μπορείς πάντα να είσαι τέλειος αλλά πραγματικό λάθος είναι να χτυπάς τον τοίχο ή να χάνεις το σημείο φρεναρίσματος. Η αστοχία λόγω του κουμπιού όμως, θα μπορούσε να έχει συμβεί σε οποιαδήποτε σημείο. Ήταν κάτι το οποίο πληρώσαμε πολύ ακριβά αλλά μάθαμε από αυτό και προχωράμε μπροστά.”

Στη συνέχεια περιέγραψε τα μέτρα που πήρε η ομάδα, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο “Δε μετακινήσαμε το κουμπί, απλώς τοποθετήσαμε ένα κάλυμμα γύρω του ώστε να μην το αγγίξω κατά λάθος. Αυτή η λύση όμως είναι προσωρινή. Προφανώς δεν είναι εύκολο να κάνουμε αλλαγές στο τιμόνι ή να μετακινήσουμε τα κουμπιά του, όμως στο μέλλον θα αναζητήσουμε μία καλύτερη λύση.”

Ο οδηγός της Mercedes κατάφερε να μαζέψει μόλις επτά βαθμούς στους δύο τελευταίους αγώνες, με το μονοθέσιό του να δυσκολεύεται να φέρει τα ελαστικά του στο σωστό παράθυρο λειτουργίας.

Ο ίδιος συμπληρώνει “Οι δύο τελευταίοι αγώνες ήταν δύσκολοι για εμάς αλλά μάθαμε πολλά. Σίγουρα όμως ανυπομονώ να επιστρέψουμε σε πίστες όπου πιθανότατα δε θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τη θερμοκρασία των ελαστικών. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε καλά αποτελέσματα στην πίστα του Paul Ricard, όμως η μάχη αναμένεται σκληρή φέτος. Οι Red Bull έχουν πολύ καλό ρυθμό πλέον και το έχουν δείξει αυτό και σε κλασικές πίστες, όπως εκείνη της Βαρκελώνης.”

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!