Ανεπίσημη πρώτη στο Twitter για το ανανεωμένο VW ID.3

Κλείδωσε για την 1η Μάρτιου η πρεμιέρα του ανανεωμένου ID.3 που μέχρι τότε δίνει ακόμα μια γεύση από την αναθεωρημένη σχεδίασή του, αν και οι πιο σημαντικές αλλαγές θα προκύψουν εκ των έσω

Ανεπίσημη πρώτη στο Twitter για το ανανεωμένο VW ID.3

Κλείδωσε για την 1η Μάρτιου η πρεμιέρα του ανανεωμένου ID.3 που μέχρι τότε δίνει ακόμα μια γεύση από την αναθεωρημένη σχεδίασή του, αν και οι πιο σημαντικές αλλαγές θα προκύψουν εκ των έσω

Η γερμανική φίρμα προσφέρει ένα -ακόμα- teaser του ανανεωμένου ID.3 μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτοντας αυτή την φορά  ένα μέρος των φωτιστικών σωμάτων του σε φυσική μορφή και όχι σε σκίτσα, όπως κατά το παρελθόν, αλλά κυρίως, ότι η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου.

Ανεξαρτήτως των όσων μπορεί να συμπεράνει κανείς από τις νέες αποσπασματικές εικόνες σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων, η VW θα σκοπεύει να συστήσει το νέο ID.3 ως τη νέα γενιά του καθώς όπως έχει ανακοινώσει στο πρόσφατο παρελθόν, οι αλλαγές θα είναι τόσο εκτεταμένες που θα δικαιολογούν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Σε κάθε περίπτωση, βάσει των ν εικόνων, η VW δεν πρόκειται να παραλλάξει σημαντικά την εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου το οποίο δείχνει πάντως να υιοθετεί πιο σπορ και δυναμική αισθητική, όπως προκύπτει από τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και το νέο μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων. Εκτός από τις επιμέρους αλλαγές, σαφής είναι επίσης η πρόθεση της VW να εναρμονίσει κατά κάποιο τρόπο την αισθητική του ID.3 με τα υπόλοιπα πιο παραδοσιακά μοντέλα της γκάμας της.

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, αυτό που θα πρέπει σίγουρο είναι η σημαντική βελτίωση του ψηφιακού εξοπλισμού στο εσωτερικό του ηλεκτρικού hatchback με εφαλτήριο μια μεγαλύτερη κεντρική οθόνη με διαγώνιο 12,0 ιντσών και σαφώς βελτιωμένες δυνατότητες τόσο σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές όσο και την χρηστικότητά της.

Τα παραπάνω μεταφράζονται στην παρουσία ενός βελτιωμένου λογισμικού το οποίο προδιαγράφεται ικανότερο και φυσικά, θα επιδέχεται over-the-air updates προκειμένου να μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς. Η γερμανική φίρμα αναγγέλλει αναβαθμίσεις και σε ό,τι αφορά την απόδοση του infotainment, πιθανότητα με την συνδρομή ενός ισχυρότερου επεξεργαστή και νέων γραφικών ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η βελτίωση και στα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας με επίκεντρο τα συστήματα, ημιαυτόνομης οδήγησης και στάθμευσης Travel Assist και Park Assist Plus με το τελευταίο να διαθέτει και λειτουργία μνήμης.

Ταυτόχρονα η VW έχει υποσχεθεί άλματα σε όρους ποιότητας για τα υλικά του εσωτερικού αλλά και στοχευμένες αλλαγές στη σχεδίαση που θα βελτιώσουν την εργονομία και την πρακτικότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η κεντρική κονσόλα θα φιλοξενεί πλέον δύο ποτηροθήκες ενώ το πάτωμα του πορτ μπαγκάζ θα είναι αφαιρούμενο για περισσότερη πρακτικότητα.

Αλλαγές αναμένονται και στα ουσιαστικότερα μέρη του ανανεωμένου ID.3 με κυρίαρχη την προσθήκη μιας ισχυρότερης έκδοσης με τα διακριτικά GTX, καθώς η VW «την είχε υποσχεθεί» ως μέρος της ανανέωσης του μοντέλου που ανέλαβε το βάρος των συστάσεων για την νέα ηλεκτρική εποχή της. Εκείνη η στιγμή έφτασε λοιπόν ή μάλλον για την ακρίβεια φτάνει και παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τα μεγέθη ισχύος της νέας κορυφαίας έκδοσης του ID. 3, οι ανεπίσημες αναφέρουν ως πιθανή την αξιοποίηση μια διάταξη δύο μοτέρ όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα GTX της γκάμας των ID.

Όπως και να έχει με τις βελτιώσεις για τις οποίες θα μάθουμε σε λίγες ημέρες, αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι η παραγωγή του ανανεωμένου ID.3 θα επεκταθεί και στο εργοστάσιο του Wolfsburg καθώς και στο Anting της Κίνας προκειμένου να καλυφθεί η προδιαγεγραμμένα αυξημένη ζήτηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!