Τι έδειξε η έρευνα της Pirelli για τα κλαταρίσματα στο Baku

Η ευθύνη ήταν στα ελαστικά ή σε αστοχία των μονοθεσίων;

Τι έδειξε η έρευνα της Pirelli για τα κλαταρίσματα στο Baku

Η ευθύνη ήταν στα ελαστικά ή σε αστοχία των μονοθεσίων;

Τα αποτελέσματα της έρευνας της για τα πρόσφατα συμβάντα με τα κλαταρισμένα ελαστικά στο GP του Αζερμπαϊτζάν, δημοσιοποίησε η Pirelli. Η γνωμάτευση του προμηθευτή ελαστικών της Formula 1 αναφέρει, πως οι αστοχίες στα ελαστικά των Lance Stroll και Max Verstappen δεν οφείλονται σε κάποια ελαττωματική παραγωγή, ούτε προήλθαν από φθορά ή αποκόλληση.

Να θυμίσουμε ότι και τα δύο ατυχήματα συνέβησαν στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού με τους δύο οδηγούς να βγαίνουν αλώβητοι από τα μονοθέσιά τους.

Στην ανακοίνωσή της η Pirelli τονίζει: “Τα αίτια της κατάρρευσης των ελαστικών, εντοπίζονται σε σπάσιμο που συνέβη στην εσωτερική τους πλευρά, το οποίο πιθανότατα σχετίζεται με τις συνθήκες λειτουργίας τους (πίεση και θερμοκρασία). Η FIA και η Pirelli θέσπισαν ένα νέο σύνολο πρωτοκόλλων, με σκοπό την παρακολούθηση των συνθηκών λειτουργίας των ελαστικών και είναι έτοιμες να προβούν και σε άλλες ενέργειες εφόσον αυτό χρειαστεί.”

Η Red Bull Racing από την πλευρά της ανακοίνωσε: “Συνεργαστήκαμε στενά με τις δύο πλευρές (FIA και Pirelli) και καταλήξαμε στο ότι δεν υπήρχε κάποια αστοχία στο μονοθέσιο, που να προκάλεσε το ατύχημα. Τηρήσαμε τις παραμέτρους που μας δίνει η Pirelli και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Τέλος, είμαστε ευγνώμονες που κανένας οδηγός δεν τραυματίστηκε.”

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!