Pininfarina Battista: Ρεκόρ επιτάχυνσης και πέδησης

Η πολυτελής ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Automobili Pininfarina επιβεβαιώνει τα ρεκόρ επιδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού hyper GT Battista.

Pininfarina Battista: Ρεκόρ επιτάχυνσης και πέδησης

Η πολυτελής ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Automobili Pininfarina επιβεβαιώνει τα ρεκόρ επιδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού hyper GT Battista.

Η πολυτελής ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία της Pininfarina επιβεβαίωσε τα διαπιστευτήρια επιδόσεων του hyper GT Battista, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τα επίσημα στοιχεία επιτάχυνσης και πέδησης που σπάνε ρεκόρ.

Η μοναδική τεχνολογία launch control του αμιγώς ηλεκτρικού Battista συμβάλλει στην επιτάχυνση που ξεπερνάει τα επίπεδα της Formula 1, επιτυγχάνοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 1,86 δευτερόλεπτα και 0-200 χλμ./ώρα να εξαλείφονται σε μόλις 4,79 δευτερόλεπτα.

Ένα αυτοκίνητο τόσο γρήγορο όσο το Battista, απαιτεί ισχυρό σύστημα πέδησης και οι επίσημες δοκιμές επιβεβαιώνουν ότι το Battista είναι το ταχύτερο σε φρενάρισμα ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, επιβραδύνοντας από 100 σε 0 χλμ./ώρα σε μόλις 31 μέτρα.

Τα στοιχεία αυτά αποκαλύφθηκαν καθώς το Battista κάνει το δυναμικό ντεμπούτο της στη Μέση Ανατολή, επιδεικνύοντας τις ικανότητές του στην πίστα του Dubai Autodrome στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κυκλοφόρησε επίσης ένα συναρπαστικό βίντεο, που παρουσιάζει τις απαράμιλλες επιδόσεις του Battista από τα 0 έως τα 200 χλμ./ώρα.

Ο Paolo Dellacha, επικεφαλής προϊόντων και μηχανικής της Pininfarina, δήλωσε: «Είμαι υπερήφανος που το νέο μας ηλεκτρικό hyper GT εκπληρώνει τις υποσχέσεις που δώσαμε όταν καθορίσαμε το σχέδιο εξέλιξής μας. Στο Battista, πετύχαμε επιδόσεις πέραν από τους αρχικούς, ακραίους στόχους μας».

«Η βελτιστοποιημένη κατανομή βάρους και το χαμηλό κέντρο βάρους βρίσκονται στην καρδιά αυτού του αποτελέσματος. Ο συνδυασμός της ειδικής ρύθμισης του πλαισίου και της ανάρτησης, των ελαστικών που έχουν δοκιμαστεί σε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών και του torque vectoring τεσσάρων κινητήρων που παρέχει πρωτοφανή ισχύ επιτρέπει στο Battista να είναι το αυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας με την ταχύτερη επιτάχυνση στον κόσμο».

«Το απίστευτο τεχνικό πακέτο του Battista περιλαμβάνει ένα κεραμικό σύστημα πέδησης, βοηθώντας το ιταλικό hyper GT να γίνει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το ταχύτερο φρενάρισμα στον κόσμο. Οι απαιτητικοί πελάτες μας εδώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν συγκλονιστεί από την οδηγική εμπειρία του Battista, η οποία είναι τόσο εκπληκτική όσο και ο βραβευμένος σχεδιασμός του».

Το αμιγώς ηλεκτρικό Battista είναι το ισχυρότερο ιταλικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ, με 1.900 ίππους και 2.340 Nm ροπής. Το hyper GT έχει τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα, αυτονομία WLTP έως 476 χλμ. και η τιμή του ξεκινά από 2,2 εκατομμύρια ευρώ συν τους τοπικούς φόρους. Τα διαπιστευτήρια επιδόσεων της Battista καταγράφηκαν και επαληθεύτηκαν στο Nardο, στην Ιταλία, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος δοκιμών και εξέλιξης νωρίτερα φέτος.

Κάθε Battista είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από 1.250 ωρών εξειδικευμένης κατασκευής στο Cambiano της Ιταλίας και θα παραχθούν λιγότερες από 150 μονάδες. Με συνολικά 128 εκατομμύρια δυνατούς συνδυασμούς εσωτερικού, το νέο hyper GT υπόσχεται νέα επίπεδα εξατομίκευσης.

Η Battista διαθέτει επίσης μοναδικό ήχο, το Suono Puro, που συμπληρώνει την οδηγική εμπειρία, η οποία μπορεί να εξατομικευτεί μέσω ενός από τα πέντε προγράμματα οδήγησης Pura, Calma, Energica, Furiosa και Carattere. Αυτές οι ξεχωριστές λειτουργίες προσδίδουν στο Battista μοναδικό χαρακτήρα, μεταβάλλοντας την εμπειρία ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Pininfarina Battista

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!