Euro NCAP: 15 από τα 16 νέα μοντέλα πήραν 5 αστέρια

15 αυτοκίνητα πέτυχαν την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων του Euro NCAP στον πρόσφατο κύκλο δοκιμών του ανεξάρτητου οργανισμού, με ένα από αυτά να περιορίζεται στα τέσσερα.

Euro NCAP: 15 από τα 16 νέα μοντέλα πήραν 5 αστέρια

15 αυτοκίνητα πέτυχαν την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων του Euro NCAP στον πρόσφατο κύκλο δοκιμών του ανεξάρτητου οργανισμού, με ένα από αυτά να περιορίζεται στα τέσσερα.

Ο Euro NCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα για 16 νέα μοντέλα. Αυτά λίγο πριν την αλλαγή του πρωτοκόλλου που αναμένεται να γίνει πιο αυστηρό από το 2023, με αποτέλεσμα να δούμε ένα πρωτοφανή συνωστισμό από τους κατασκευαστές που έσπευσαν να δοκιμάσουν τα μοντέλα τους πριν τη νέα χρονιά.

Τα αποτελέσματα ήταν θετικά στην πλειονότητά τους, με τα 15 από τα 16 συνολικά νέα μοντέλα να αποσπούν την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων και ένα μόνο να περιορίζεται στα τέσσερα.

Στα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν τον Νοέμβριο περιλαμβάνονται δύο αμιγώς ηλεκτρικά, το Tesla Model S και το νέο στην αγορά NIO ET7, το οποίο μάλιστα απέσπασε κορυφαία βαθμολογία στην αξιολόγηση Green NCAP. Οι κορυφαίες βαθμολογίες που επιτεύχθηκαν στις δοκιμές του Euro NCAP, με τις αξιοσημείωτες μέγιστες βαθμολογίες στο Safety Assist, μπορούν μόνο να ενισχύσουν το προφίλ και τη φήμη και των δύο αυτών αυτοκινήτων.

Επίσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, με πέντε αστέρια, για το νέο Toyota bZ4X και το δίδυμο μοντέλο Subaru Solterra. Το DS 9, το μεγάλο πολυτελές μοντέλο της γαλλικής φίρμας ήταν αυτό που περιορίστηκε στα τέσσερα αστέρια, λόγω του συστήματος εμπρόσθιας σύγκρουσης, το οποίο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Τα άλλα αυτοκίνητα που απέσπασαν πέντε αστέρια ήταν το Hyundai Ioniq 6, το σημείωσε 97% στην προστασία ενηλίκων, το Honda Civic, το Toyota Corolla Cross καθώς και το ηλεκτρικό Nissan Ariya και το μεγαλύτερο Nissan X Trail (με τη βαθμολογία να προέρχεται από την αξιολόγηση του Nissan Qashqai 2021).

Το Renault Austral, το Range Rover και η πιο εκδοχή του Range Rover Sport συγκέντρωσαν επίσης βαθμολογία πέντε αστέρων.  Εκτός από το NIO ET7, δύο ακόμη κινεζικά αυτοκίνητα πέτυχαν τη μέγιστη βαθμολογία στη δοκιμή αυτού του μήνα – το νέο μικρό off roader smart #1, το οποίο ανήκει πλέον από κοινού στην αυτοκινητοβιομηχανία Geely, και ένα άλλο μικρό off roader με την ελκυστική ονομασία WEY Coffee 02.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!